חפש:
אתרי מורשת

מרכז המבקרים של בנק ישראל

מרכז המבקרים של בנק ישראל מציג בפני הציבור את תפקידיו העיקריים של הבנק המרכזי ואת תרומתו לכלכלת המדינה, וכן את תולדות המטבע בארץ ואת השתקפות מורשת העם והמדינה בעיצוב השטרות והמטבעות.

שימו לב: מרכז המבקרים של בנק ישראל נמצא בשיפוץ ויועבר במהלך שנת 2017 לבית בנק ישראל בתל אביב, השוכן ברחוב נחלת בנימין 69 (פינת רחוב לילינבלום). בתקופת המעבר ועד לפתיחת המרכז החדש, ניתן לתאם הרצאות אשר תתקיימנה במשרדי הבנק או אצל המזמין. הביקורים אינם כרוכים בתשלום אך מחייבים תיאום מראש בטלפון 03-5640781 או 03-5640782

מה באתר: בתערוכה המוזיאונית מוצגים פריטים הקשורים לתקופה של טרום המצאת המטבע, המטבעות הראשונים בעולם, מטבעות מהארץ בכל הזמנים, תחליפים לכסף וכל השטרות והמטבעות מתקופת המנדט ועד ימינו. כמו כן ישנה תצוגה של תהליכי הנפקת הכסף, אמצעי ביטחון נגד זיופים ותערוכה חדשה – "מטבעות ירושלים". הביקור במרכז כולל צפייה בשני סרטים, האחד ממחיש את תולדות המטבע והתפתחותו והשני מסביר את חוליי האינפלציה ואת תפקידו המרכזי של הבנק בשמירה על יציבות מחירים והאמצעים לכך. ישנם גם משחקי מחשב הממחישים חלק מתפקידיו של בנק ישראל בתחום השמירה על יציבות המחירים, הפיקוח על הבנקים, הנפקת המטבע, זיהוי שטרות מזויפים והנפקת מטבע חוץ.

לקהל הרחב: ההדרכות במקום לקבוצות בתיאום מראש. ניתן להזמין הדרכה בטלפון או דרך אתר האינטרנט של בנק ישראל. משך ההדרכה כשעה וחצי. בודדים יכולים לקבל הדרכה באמצעות מדריך קולי. ניתן לתאם הרצאות בנושאים הקשורים בכלכלה ובתולדות מערכת המטבע. הביקור הינו ללא תשלום.

לילדים:
 מגיל 8 ומעלה. משחקים המתאימים לגילאי חטיבת ביניים ותיכונים.