חפש:
אתרי מורשת

נהריים בגשר

בין הירמוך לירדן הקים פנחס רוטנברג את ה"סטארט אפ" של ראשית המאה הקודמת – מפעל חשמל הידרואלקטרי שפעל משנת 1932 עד 1948. תחנת הכוח ניצלה את זרם המים של שני הנהרות, הירמוך והירדן, ועל כן נקראה "נהריים". חוויית נהריים מייצגת סמל של מימוש חזון ההתיישבות היהודית ופיתוח התעשייה העברית בארץ ישראל. זהו גם סיפורו של האיש והיזם, פנחס רוטנברג, שהפך חלום למציאות ויצר יש מאין.

מה באתר: חוויית נהריים – מיצג אורקולי יוצא דופן המשלב סכרים, מים, צלילים וצבע להמחשת פעילותה של תחנת הכוח. גשר הישנה – סיפורם של חלוצים שהתיישבו במקום, נאחזו בקרקע והגשימו את חלומם. מיצג מולטימדיה מרגש במבנה אבן יחיד שנשאר מהיישוב וביקור בבונקר הלוחמים המקורי. אגדת לחם – מאפייה מקומית קטנה ובה תנור לבני שמוט בן למעלה מ-80 שנה הפועל על מבער גדול ועל חום לבנים מיוחדות. כאן עולים ניחוחות לחמים כפריים בצד מוצרי משק מן הסביבה. סדנאות אפייה מיוחדות וארוחות חלביות, בתיאום מראש. טיילת גאון הירדן – שביל גישה אל גדת הירדן, שלושת הגשרים הנוטים מעליו וחאן ממלוכי בן המאה ה-14.

לקהל הרחב: סיורים מודרכים, ביקור במרכזי המבקרים וצפייה במיצגים. מומלץ להתקשר ולתאם את הביקור מראש.

לילדים: הביקור מתאים למשפחות ולילדים. בחול המועד או בתיאום מראש, פעילויות וסדנאות מיוחדות לילדים.