אחוזת דוברובין – יסוד המעלה

אחוזת דוברובין – פינה קסומה בלב מטעי המושבה יסוד המעלה

אתרי המורשת לוקחים אותנו למסע בארץ ישראל  וב”מנהרת הזמן”. כשאתם מתכננים טיול  בעמק החולה ובגליל מומלץ לעצור ולבקר באחוזת דוברובין ביסוד המעלה (1883). בואו לבקר בחצר איכרים משוחזרת בלב מטעי המושבה השומרת על אווירת ארץ ישראל הקסומה, ולהכיר את סיפור האנשים שהחליטו להשתקע ולהשריש שורשים על שפת אגם החולה.

באחוזת דוברובין שילבנו עבר עם הווה ואנו נותנים ל”תפאורה” לקחת את אורחינו למסע של סיפורים ואגדות שהיו באמת.

קורותיה של יסוד המעלה, המושבה הראשונה בעמק החולה, הוא סיפור על מאבק באיתני הטבע ועל אהבה ללא קץ לארץ ישראל; הוא סיפור של התמודדות עם קשיים והדרך להגשמת החלום ליישוב ארץ ישראל; הוא סיפור של דם, יזע ודמעות, אך גם סיפור של הצלחה, מחזון להגשמה.

“מי הם דיירי הסוכות הללו?”, שאל הברון רוטשילד. את התשובה לכך תגלו באחוזת דוברובין המשוחזרת השוכנת בלב מטעי המושבה יסוד המעלה . פרק נוסף ומרתק בתולדותיה הוא סיפורה המופלא של עליית גר הצדק יואב דוברובין (1909) וקורותיה של משפחתו העניפה במושבה ובתולדות הגליל – שאלה של בחירה ואמונה.

הסיור בתצוגות הבית, בין החפצים למסמכים והתמונות, מפגיש אותנו עם דמויות הראשונים וסגנון חייהן. האתר שוקם ושוחזר למען ישמש עדות לחיי האיכרים בימי העלייה הראשונה.

באתר המשוחזר
באר אנטיליה ייחודית
בוסתן פורח בצמחי ארץ ישראל
צפייה בתכנית אורקולית מרגשת בתמונות והמחזה
תצוגות שונות – חפצים מ”עליית הגג”, מסמכים ותמונות.
“דרך הלחם” – תהליכי גידול הדגן

לבודדים ומשפחות:
 סיור עצמי בליווי אישי, טיול עם ערך מוסף, חיבור בין דורי.
פעילויות באופן עצמי: פינת תלבושות התקופה, פינת ציור, טחינת חיטה באבני ריחיים, דפי עבודה.
פעיליות נוספות: משחק בריחה למשפחות “צופן מי מרום” ופעילות תחרות הכנת החומוס המושלם.

13 עמדות חדשות של מסבירן קולי דיגיטאלי כלול בתשלום הסיור

חוויה של סיפור לקבוצות
1. סיור עצמי – הדרכה עצמית כולל אורקולי
2. סיור מודרך  – כולל צפייה בתכנית אורקולית (כשעה וחצי)
3. סיור מומחז – כולל צפייה בתכנית אורקולית  (כשעה וחצי)
4. בעקבות ראשונים –  סיור מודרך לאורך רחוב המייסדים משרידי בית הכנסת העתיק ועד מגדל המים (הליכה נוחה ומתאימה לכל גיל), המשכו בסיפור דוברובין באחוזה (כשעתיים)
5. סיור וסדנה – סדנאות שונות המשתלבות בסיורים כגון קדרות/ אפייה/ כתיבה
6. תכניות מיוחדות למערכת החינוך כולל גני ילדים – פעילות חווייתית מתאימה ומשלימה  לנושאי הלימוד: דרמה/ כתבי חידה/ אמנות/ כלכלת בית/ שנת בר מצווה ועוד.

הכניסה בתשלום: 22 שקלים למבוגר, 15 שקלים לילד/גמלאי

*** לאחר הביקור במוזיאון מומלץ לשלב ביקור ברחוב המייסדים. הרחוב משולט בסיפורי הבתים (הליכה נוחה) ובגלריות השונות במושבה.
אתר נוסף מומלץ הוא שמורת החולה. כאן אצלנו באחוזה אפשר לראות מה הטבע עשה לאדם ובשמורת החולה אפשר לראות מה האדם עשה לטבע.

להרשמה לחצו

אחוזת דוברובין - פינה קסומה בלב מטעי המושבה יסוד המעלה