צריף בן גוריון, שדה בוקר

צריף בן-גוריון בקיבוץ שדה בוקר נשמר כפי שהיה ביום פטירתו של ראש הממשלה הראשון של מדינת ישראל, דוד בן-גוריון ב-1973.

במתחם, מגוון תערוכות ופעילות:

• מיצג אנימציה ‘בן-גוריון מארח’ המספר על קורות חייו של המנהיג ויחסו לנגב.
• בית הגבס- מבנה מקורי, הבית הראשון שנבנה בקיבוץ. התצוגה בחדר זה עוסקת בבן-גוריון וקיבוץ שדה בוקר ובחזון הנגב.
• פעילות אינטראקטיבית ‘בן-גוריון במבחן הזמן’- שולחנות פעילות ממוחשבים הבוחנים את משנתו של בן-גוריון בנושאים: נגב, צה”ל ותפקידו של הנוער.
• סרט ‘איזהו מנהיג?’ – הסרט מובא כרצף של אירועים הקשורים למנהיגותו של בן-גוריון.

הסרט מציג את פניו השונים של בן-גוריון המנהיג.
• תערוכת ‘הזקן והעם’- תצוגה דינמית שממחישה שלוש מקרי מבחן של תקשורת בין הזקן והעם שלו: עצרת הבחירות בוואדי סליב, כינוס הנוער בשייח מוניס, והנושא של עברות שמות.

לקהל הרחב: משפחות ויחידים מוזמנים לסיור עצמאי בכל שעות פעילות האתר.

בימים ראשון-חמישי מתקיים סיור מודרך בשעה 12:00 בתשלום נוסף ובהרשמה מראש באתר האינטרנט.

יש אפשרות לעבור את הביקור במתחם בליווי פעילות אינטראקטיבית בטלפון דרך אפליקציית “יש לאן”.

לקבוצות: יש לתאם מראש ביקור באתר, אפשרות לסיור מודרך בתוספת תשלום, בעברית, אנגלית, ורוסית

פעילות מיוחדת נוספת לקבוצות-

פארק ODT ‘פארק חלוציות’ שכולל 5 תחנות, כל אחת עוצבה בהשראת אמירה של דוד בן-גוריון בנושא של חלוציות. הפארק מציע חוויה מאתגרת, מגבשת ומצחיקה, ומעוררת שיח עמוק ורלוונטי לימנו.

שעות פתיחה: ראשון-חמישי: 16:00-8:30, שישי וערבי חג: 14:00-8:30, שבת וחג: 16:00-10:00. סיור מודרך פתוח לקהל הרחב (משפחות ויחידים) ימי ראשון-חמישי יש להגיע עד שעה לפני שעת הסגירה. ישנה אופציה לפתיחה מאוחרת עבור קבוצות בתוספת תשלום.

סמוך למתחם צריף בן-גוריון יש בית קפה של קיבוץ שדה בוקר עם יקב, חנות יד שנייה ובית המלון “קדמא” של ישרוטל.

מחפשים הרפתקת המשך? תתחילו בצריף וצאו לדרך עם מרוצריף, משחק ניווט אינטראקטיבי למשפחה או קבוצת חברים! תבחרו בין 3 מסלולים: מצפה רמון, תל ניצנה, ומצפה רביבים.

ואם לא מסתדר לכם להגיע עד אלינו, אתם מוזמנים לביקור בצריף הדיגיטלי החדש!

להאזנה לפודקאסט על צריף בן-גוריון – שדה בוקר לחצו כאן