מוזיאון בית הגדודים, מושב אביחיל

בראש גבעה המשקיפה אל מרחבי עמק חפר והשרון ניצב מבנה מרשים ביופיו, בו שוכן מוזיאון בית הגדודים. המוזיאון הוקם בשנת 1961 במושב אביחיל על ידי יוצאי הגדודים העבריים במלחמת העולם הראשונה והוא מציג שרשרת גבורה והתנדבות יהודית. המושב עצמו הוקם אף הוא על ידי הגדודאים.

בתקופת שתי מלחמות העולם התגייסו יהודים מארץ ישראל ומהתפוצות לצבא הבריטי להילחם למען ארץ ישראל. הם נאבקו לשאת סמל עברי על מדיהם ולמעשה עיצבו את הבסיס להקמתו של צבא ההגנה לישראל. בין הלוחמים העבריים היו דמויות מרכזיות בתולדות היישוב: דוד בן גוריון, יוסף טרומפלדור, זאב ז’בוטינסקי, חיים לסקוב ועוד.

מה באתר: תצוגות הכוללות מוצגים נדירים, תערוכת כלי נשק, סרטונים ואמצעי מולטימדיה המציגים את הגדודים העבריים במלחמת העולם הראשונה – חלוצי הגיוס ליחידות העבריות במאבק למען מטרה לאומית; תצוגת מתנדבי היישוב היהודי בארץ ישראל לצבא הבריטי במלחמת העולם השנייה – הלחימה בנאצים, המפגש עם ניצולי השואה ותרומת המתנדבים להקמת צה”ל; פינת ישיבה מקורה ומרחבי דשא וגנים להנאת המבקרים, ספרייה וארכיון.

לקהל הרחב: סיורים מודרכים בהם מתוודעים לסיפורם המרתק של החיילים והחיילות העבריים, בליווי סרטונים. לקבוצות מוצע סיור במושב אביחיל בעקבות סיפורי לוחמים, סליקים ומעפילים.

לילדים: הפעלה חווייתית עם כתבי חידה, דפי פעילות וסדנאות יצירה.

המוזיאון שייך ליחידת המוזיאונים של משרד הביטחון.