בית הלורד, מוזיאון מרכז תיעוד גוש תל מונד

זהו אחד משבעת הבתים הראשונים של היישוב היהודי, אשר נבנה בשנת 1931 עבור סר אלפרד מונד – הלורד מלצ’ט, יהודי אנגלי, תעשיין בולט ואיש מדינה שהצטרף לתנועה הציונית ב-1921. בשנת 1929 רכש הלורד קרקעות באזור המטעים בגוש תל מונד והקים את חברת מטעי ארץ ישראל שעסקה בנטיעות הדר. בשנת 1930 הוקמו בסמוך המושבים כפר הס, חירות ועין ורד על ידי החלוצים שהגיעו ממזרח אירופה. הקמת גוש תל מונד היא תוצאה של שיתוף פעולה עם חברת המטעים של הלורד מלצ’ט.

מה באתר: בית הלורד משמש כמרכז תיעוד, מוזיאון וארכיון היסטורי. באתר תצוגות קבע העוסקות בלורד ובהתיישבות, חצר ראשונים, ארכיון, אתר שורשים, חדר עיון והקרנה.

לקהל הרחב: סיורים מודרכים לקבוצות, כולל צפייה בסרט, סיור בבית הלורד עצמו ובחצר ראשונים.

לילדים: הדרכה פעילה המלווה בסרטים והצגה “אדם, אדמה וחזון”.