מוזיאון העיר תל אביב-יפו ע"ש שושנה וזבולון תומר

בלב כיכר ביאליק ניצב אחד הבתים היפים והמרשימים בתל אביב  – בית העיר: מוזיאון לתולדות תל אביב–יפו ומורשתה. הבניין המפואר נבנה ב-1925 כמלון דירות, אך במקום זאת שימש כבית העירייה מיום היפתחו ועד שזו עברה ב-1965 למשכנה הנוכחי בכיכר רבין. כאן נערכו ישיבות מועצת העיר בהנהגתו של ראש העירייה המיתולוגי מאיר דיזנגוף, אשר בלשכתו ביקרו אישים רמי מעלה, החל באחד העם וביאליק וכלה בדמויות מרכזיות בשלטון המנדט: הנציבים העליונים ושׂרים בממשלת בריטניה.

לרגל חגיגות המאה של העיר, החליטה עיריית תל אביב-יפו לשפץ את המבנה ולהחזיר עטרה ליושנה. במסגרת העבודות שוקם ושוחזר הבית מן היסוד: חלליו הורחבו, והותקנו בו מערכות תאורה, בקרה ומחשוב מתקדמות, לשכתו של דיזנגוף שוחזרה והושבה לימי תפארתה, והמרפסת הצופה אל רחוב ביאליק המשוקם נפתחה למבקרים.

מה באתר: בית העיר מציע מגוון רחב של אטרקציות למבקרים בו. מעבר לתערוכות מתחלפות בקומות הגלריה, כדאי לבקר בלשכת דיזנגוף המשוחזרת, להתרשם מרצפת האריחים המצוירים ומגרם המדרגות ההיסטורי, להשקיף על גגות העיר מן המרפסת, או להאזין לשירי העיר מכל התקופות. בקומת הקרקע מופעלת “מכונת הזמן של תל אביב” – מאגר מידע רחב היקף ויחיד במינו, המאפשר למבקרים ללמוד על ההיסטוריה של העיר באמצעות חומרי ארכיון נדירים, מסמכים, קטעי וידאו ותמונות. חדר העיון בקומה העליונה פתוח לציבור בימות השבוע, ובו מבחר עשיר של ספרי עיון, פרוזה ושירה.

לקהל הרחב: סיורים מודרכים במוזיאון, הכוללים היכרות עם ההיסטוריה המרתקת של העיר העברית הראשונה והסברים על עבודות השימור והשחזור במקום. המוזיאון מאפשר נגישות מלאה לנכים.

לילדים: פעילויות מותאמות במיוחד לצעירים, מגיל הגן ועד לתיכון. הדרכות למשפחות בסופי השבוע.

עלות ביקור למשתתף בקבוצה מאורגנת: 25 שקלים