בית העצמאות, תל אביב-יפו

כאן בבית זה, הנמצא בתחילתן של שדרות רוטשילד בלב תל אביב הקטנה, הכריז בן גוריון בתאריך ה’ באייר תש”ח, 14/5/1948, על הקמתה של מדינת ישראל. בית זה הוקם על ידי מאיר דיזנגוף, ראש העיר הראשון של תל אביב, בו התגורר יחד עם רעייתו צינה. בשנת 1930, לאחר מותה של אשתו, החליט דיזנגוף לתרום את ביתו לעירייה והמקום שימש כמוזיאון לאמנות בין השנים 1932-1971. בשנת 1978 שוחזר האולם ההיסטורי בו נערך טקס ההכרזה על הקמת המדינה.

מה באתר: האולם ההיסטורי משוחזר בדייקנות מרבית. על בימת הכבוד ועל הכיסאות מצוינים שמות האישים שנכחו בטקס ההכרזה. מעל הבמה מתנוסס דיוקנו של בנימין זאב הרצל ומשני צידיו דגלי המדינה. על קירות האולם עיבודים של תמונות שהוצגו במקום בזמן הטקס. בנוסף ניתן להאזין להקלטה המקורית של הטקס ולצפות בסרטון המתאר את אירועי התקופה ותולדות הבית.

לשמיעת פודקאסט על בית העצמאות לחצו כאן

לקהל הרחב: סיורים מודרכים לקבוצות בתיאום מראש, בהם יוצאים למסע אל ערש לידתה של הציונות מחזונו של הרצל דרך הקמת העיר העברית הראשונה ועד הכרזת המדינה.

לילדים: סיורים מודרכים בין תערוכות המגדל, סדנאות לחקר המגילה, משחקי סמארטפון החוקרים את תל אביב הקטנה ואת הימים שקדמו להקמת המדינה ועוד.

בית העצמאות, שדרות רוטשילד 16, תל אביב-יפו

עברית, אנגלית, רוסית, צרפתית, ספרדית, איטלקית