בית ליברמן – המוזיאון לתולדות נהריה

אתר היסטורי רב חשיבות המשמש כמוזיאון לתולדות נהריה. במקום מוצגים וסיפורים המתארים את הקמתה של נהריה בשנת 1935 ואת הקשיים הרבים שפקדו את היישוב עד להכרתו כחלק ממדינת ישראל וכבירת הגליל המערבי. המבנה בו שוכן המוזיאון תוכנן על ידי אדריכל איטלקי ונבנה בשנת 1860. המבנה והשטח שסביבו נרכשו על ידי המייסדים של נהריה ובהמשך נמכרו למר פיליפ ליברמן, תעשיין יהודי מהעיר סטניסלובוב, אז חלק מפולין וכיום באוקראינה.

מה באתר: מוצגים ותמונות מעברה של נהרי, כאשר כל תמונה מציגה הבט אחר של תולדות המקום – החל מעיבוד חלקות חקלאיות, דרך קליטת אוניות מעפילים, התפתחות ענפי תעשייה וקייט וכל זאת תוך התמודדות עם מצבים ביטחוניים וכלכליים קשים; תצוגה של פריטים מהעבר שהיו חלק מכל מטבח וחצר בארץ. כמו כן באתר תמונות מרגעים מיוחדים וכן סרטון אודות נהריה בעבר ובהווה.

לקהל הרחב: סיורים מודרכים, שזורים בסיפורים אישיים מרתקים, המסייעים להמחשת ההיסטוריה של המקום.

בית ליברמן, הגדוד העברי ה-21, המוזיאון לתולדות נהריה