מוזיאון בית ראובן, תל אביב-יפו

מוזיאון בית ראובן הוא בית-אמן, ביתו של הצייר ראובן רובין (1974-1893) מחלוצי האמנות הישראלית, בו התגורר עם משפחתו ויצר משנת 1946 ועד מותו ב 1974. המוזיאון, ברחוב ביאליק 14, ממוקם בלב הרובע ההיסטורי של תל אביב ומבחר הציורים המוצגים בו מפגישים את הצופה עם נופי הארץ ואנשיה בתקופה המכוננת של התרבות הישראלית.

ארבע קומות הבניין כוללות שתי גלריות בהן מוצגים ציורים נבחרים מאוסף המוזיאון לצד תערוכות אורחות, בקומה השלישית נמצא הסטודיו המשוחזר של ראובן שבו מוקרן גם סרט תיעודי עליו “אפילו הצל הוא אור”. באותה קומה, לצד הסטודיו, מוצגת תערוכה ביוגרפית של צילומים, רישומים ומסמכים הפורשים לפני הצופה את סיפור חייו של האמן כפי שהם משתלבים בחיי האמנות והתרבות של עירו תל-אביב.

תצוגת הקבע של המוזיאון כוללת למעלה מ-70 ציורי שמן שרבים מהם הפכו מזמן לחלק מן הקנון של האמנות הישראלית, ציורים המפגישים את הצופה עם נופי הארץ ואנשיה: תל אביב בראשיתה, יפו, ירושלים והגבעות הסובבות אותה, צפת, טבריה, הכנרת וכרמי הזיתים בגליל, וגם החסידים בצפת, הדייגים של טבריה, חלוצים יהודים וכפריים ערביים כאחד. כולם מאכלסים את בדיו של ראובן ומספרים את סיפורה של ארץ האבות ושל “המהפכה הציונית” בשנים המכוננות של התרבות הישראלית.

מדריך קולי בעברית/אנגלית/צרפתית.
סיורים מודרכים בהזמנה מראש בעברית/אנגלית