המוזיאון הימי הלאומי, חיפה

המוזיאון הימי הלאומי מוקדש לתולדות הספנות באגן הים התיכון. הוא כולל אוצרות לאומיים ומוצגים מרתקים מתחום הספנות, הארכיאולוגיה התת-ימית והאמנות העתיקה. האוסף הגדול משקף את הכוח האדיר של הים בעיצוב התרבות, הדת והכלכלה של אגן הים התיכון במשך אלפי שנים. אנו כאן – בישראל המודרנית, כמו גם באזור חיפה – חולייה ברצף של היסטוריה זו. לצד זאת, העיסוק בים נקשר לנושאים אוניברסליים בוערים, ובראשם הבריאות האקולוגית של הימים והאוקיינוסים.

מה באתר: המוזיאון החל לאחרונה בתהליך של חידוש ובוצעו בו שינויים רבים, הכוללים מגוון תצוגות ותערוכות מחודשות וחדשות בכל חלקיו. התערוכה “נמל הבית“, במבואת הכניסה המשופצת, מזמינה את הקהל לצלול לעולם הים. קומה 3 מכילה את האוספים המרכזיים ומספרת את סיפור הספנות באגן הים התיכון במשך כחמשת אלפים שנים. קומה 1 כוללת את תערוכת הספנות העברית ותערוכות אינטראקטיביות: “פיראטים: בין אמת לאגדה”, “הצילו !SOS ” שעוסקת בחשיבות השמירה על הים והמתחם “ימאים צעירים”  – מרחב של משחק והתנסות בעולם הספנות –  לילדים ולכל המשפחה. בחלל התערוכות המתחלפות: “מבט לשמים” – צילומי האסטרונומיה הטובים בעולם. תערוכת צילומי האסטרונומיה הזוכים בתחרות צילום של מוזיאון גריניץ’ בלונדון, ומוצגים הקשורים לניווט אסטרונומי מאוסף המוזיאון הימי.

לקהל הרחב: המוזיאון מציע סיורים לקבוצות ולקהל הרחב, במהלכם נבקר בתערוכות הקבע ובתערוכות המתחלפות מעת לעת.

לילדים: פעילות לילדים ולמשפחות בשבתות ובחגים – הדרכה בתערוכות, סדנאות אמנות במגוון נושאים הקשורים לתערוכות השונות כגון יצירת דגם ספינה, עבודה בחימר, אומנות חבל של ימאים ועוד. .

המוזיאון הימי הלאומי, רחוב אלנבי 198, חיפה

עברית, אנגלית, רוסית, ערבית