המוזיאון הפתוח בנגבה

ביולי 1939 בלב אזור עוין מוקף כפרים ערבים הוקמה נגבה כתגובה ציונית לחוק הקרקעות הבריטי. האדמה נרכשה בתחילת שנות ה-30 על ידי שני סוחרי קרקעות מגדרה, יואב ועשהאל צוקרמן. בשנת 1939 נמכרה לקרן היסוד חלקה בת 3,000 דונם שאפשרה את הקמת הנקודה בנגב. הקשיים להקמת הנקודה היו רבים: אדמת זיבורית ומים עם תכולת כלור גבוהה, אך היישוב עלה על הקרקע וגבר על הקשיים. במוצאי יום כיפור 1946 נגבה הייתה לבסיס יציאה להקמת 11 נקודות נוספות בנגב. בעמידתה הנחרצת בלמה נגבה את הצבא המצרי מלכבוש את גדרה ואת רחובות.

מה באתר: שחזור של “חומה ומגדל”, הקרנת סרטים היסטוריים בצריך חדר האוכל, הטנק המצרי, המגדל הנקוב, האנדרטה בבית הקברות הצבאי, גבעת תום ותומר לזכר 73 חללי אסון המסוקים.

לשמיעת פודקאסט על המוזיאון הפתוח בנגבה לחצו כאן

לקהל הרחב: סיורים מודרכים בתוך היישוב ובאזור כולל עיבדיס, מצודת יואב, גבעה 113, כיס פלוג’ה, כרטייה, גבעה 69, גשר פאריג’ר ועוד.

לילדים: אתרי נגבה מוארים גם בלילה. הפעילות לילדים היא מגיל חמש וכוללת ביקור במרכז המבקרים וטיול תוך טיפוס על טנק מצרי ועל טרקטור.

המוזיאון הפתוח בנגבה, נגבה

עברית, אנגלית, רוסית