המוזיאון הביל"ויים, גדרה

בחורף תרמ”ה 1884, נר שני של חנוכה, הגיעו שני צעירים חברי תנועת ביל”ו למורדות גבעה חשופה סמוך לכפר הערבי קטרה. הם קוששו זרדים והדליקו שתי מדורות כנגד שני נרות חנוכה. לימים הצטרפו אליהם שבעה מחבריהם. התשעה התיישבו בצריף עץ והחלו לעבד את השדות. כך נוסדה גדרה. תלאות וקשיים היו נחלתם של הביל”ויים, אך מספר המתיישבים הלך וגדל ולאחר שנים אחדות התפתחה המושבה והתבססה. סיפורה של גדרה הוא למעשה סיפורה של הקמת מדינת ישראל – סיפור של חזון, נחישות, עשייה והגשמת החלום.

מה באתר: המוזיאון מוגדר כמוזיאון פתוח ובו האתרים ההיסטוריים המרכזיים ברחוב הביל”ויים, הרחוב הראשון במושבה, צריף הביל”ויים, בית הכנסת הראשון, בור הביל”ויים ובית הספר הראשון; גלריה המציגה תערוכות מתחלפות ופעילויות חגים מושקעות הכוללות הצגות, סדנאות יצירה וסיורים במושבה. ישנו גם מרכז מבקרים בחצר ראשונים משוחזרת.

לקהל הרחב: סיורים מודרכים והיכרות עם ההיסטוריה המרתקת של המקום, האישים והרעיונות שצמחו בו, התרשמות מעבודות השיקום והשחזור. סיור מודרך וביקור באתרים יש לתאם מראש. אפשרות לשלב שחקן בסיורים.

לילדים: סדנאות ממוחזות (הצגות), מיצגים בחצר המוזיאון, סדנאות יצירה. בחגים הפנינג מושקע הכולל הצגות, תערוכות, סדנאות יצירה ועוד הפתעות.

המוזיאון הביל"ויים, רחוב הביל"ויים 29, גדרה

יום ד' פתוח גם ב-16:00-18:00