המוזיאון לתולדות קדימה

בראשית שנות ה-30 רכש יהושע חנקין שטח של 6,000 דונם מאדמות ח’ור א-זיידאן מידי אחת המשפחות האמידות בקלנסווה. חנקין קרא למקום קדימה, ותכניתו לגביו השתלבה בחזונו הגדול ליישוב מישור החוף. הוא חילק את הקרקע לחלקות קטנות של 25-30 דונם שנועדו לנטיעת פרדסים והקמת חוות משק, וכך מכר 190 יחידות. התושבים הראשונים הגיעו לקדימה מהמושבות הראשונות ומגרמניה ורצו ליצור במקום התיישבות חלקאית. המאורעות ביישוב לפני קום המדינה עוררו בעיות ביטחון וקשיים בפיתוח קדימה.

המוזיאון לתולדות קדימה “טעם של פעם” הוקם בשנת 2004 בבית הספר “ניצני השרון”, ובו תיעוד של קדימה מיום הקמתה ועד להקמת המדינה.

מה באתר: שחזור של צריף הראשונים עם תצוגה של חפצים של פעם; שחזור בריכת המים הראשונה ותמונות מראשית ההתיישבות; תערוכת תמונות של המייסדים; תערוכת תמונות של האתרים הראשונים ביישוב; אוסף מפות ותצלומי אוויר של היישוב לאורך השנים.

לקהל הרחב: סיורים מודרכים בתיאום מראש.

לילדים: פעילות ייחודית של “כלים מספרים”.