חוות חפציבה, חדרה

בשל במצב האתר סגור למבקרים עד להודעה חדשה

בתוך פארק טבע משופע עצים שוכנת חוות חפציבה, חווה חקלאית מראשית חידוש ההתיישבות היהודית בארץ ישראל. חוות החלוצים ההיסטורית החלה דרכה כהבטחה גדולה במטרה להיות מושבה מאורגנת ונפרדת מן העיר חדרה. משנת 1906 עד 1914 התנהלו בה חיי משק תוססים, ניטעו פרדסים והוקמו בה בתי פועלים, אורווה ורפת. עם פרוץ מלחמת העלם הראשונה ניחתו על החווה שרשרת של אסונות שגרמו לנטישתה הסופית בשנת 1929. שרידי המבנים שימשו בשנים הבאות את חניכי תנועות הנוער וחברי ההגנה והפלמ”ח באימוניהם. בשנת 1992 רכשה חברת החשמל את השטח ובמהלך השנים שיחזרה את החווה, שיקמה את מבניה והכשירה במקום מסלולי טיול לציבור הרחב.

מה באתר: מבנה בית החווה המשוקם ומבנה הדיר לצדו, שבהם פועל מרכז מבקרים של חברת החשמל ובו תצוגה וסרט המאפשרים הצצה לעולם של ראשית המאה הקודמת, בליווי סיפורים מרתקים; בית המשאבות ההיסטורי ובו הדגמה דינמית של המשאבות שפעלו כאן בעבר ששאבו מים מנחל חדרה להשקיית המטעים; רחוב הפועלים – שדרת אקליפטוסים שמשני צדיה מבני הפועלים המשוקמים ובראשה בית מנהל החווה ותצפית נרחבת לעבר אתר תחנת הכוח אורות רבין; פרדס בן 100 שנה ופינות חמד לגדותיו של נחל חדרה.

לקהל הרחב: האתר פתוח בכל ימות השבוע ומתאים לטיולי משפחות ולרגיעה בחיק הטבע. סיורים מודרכים מטעם חברת החשמל בתיאום מראש (א’-ה’ בלבד).

לילדים: הסיור מתאים גם לילדים.

חוות חפציבה, חדרה