אתר ההנצחה ללוחמי הרובע בתש"ח, ירושלים

עם נפילת הרובע היהודי במלחמת העצמאות בידי הירדנים, נקטעה ההמשכיות של היישוב היהודי בעיר העתיקה. לאחר איחוד העיר במלחמת ששת הימים החלו עבודות פיתוח לשיקום הרובע היהודי, שהפך ליעד ביקור אטרקטיבי ובו אתרים היסטוריים וארכיאולוגיים רבים. החברה לשיקום ולפיתוח הרובע היהודי מפעילה מספר אתרים וביניהם “לבד על החומות”, אתר המספר על ימיו האחרונים וכניעתו של הרובע היהודי במלחמת השחרור; מוזיאון הבית השרוף – בית קתרוס המספר את קורותיה של משפחת הכהנים קתרוס בתקופת בית שני בירושלים; הרובע ההרודיאני – מוזיאון וואהל לארכיאולוגיה שבו נתגלו בתי הכהנים העשירים וממצאים עשירים המספרים על אורח החיים של אצולת ירושלים ערב חורבן בית המקדש השני; בית כנסת “החורבה”.

מה באתר: “לבד על החומות” הינה תערוכת צילומים מרתקת בה מוצגים צילומים המעידים על קרב הגבורה, הכניעה ונפילת לוחמי הרובע בשבי הירדני. בתערוכה משולב הסרט “לבד על החומות” המגולל מזווית אישית עדויות מפי לוחמים שהגנו על הרובע היהודי ומתאר את הדרמה והטרגדיה של תושביו. הסרט מכיל גם ביקורת נוקבת על הנהגת היישוב והצבא שבדרך בימיה הראשונים של תקומת מדינת ישראל.

לקהל הרחב: ניתן לתאם הדרכה מראש.