מוזיאון האצ"ל בתש"ח - בית גידי, תל אביב-יפו

על שפת ימה של תל אביב עומד מבנה מרהיב שנבנה בשנת 1900 וכיום משמש כמוזיאון המספר את סיפורו של הארגון הצבאי הלאומי (האצ”ל) במלחמת העצמאות. האצ”ל היה ארגון מחתרתי שפעל להגשים את רעיון הקמת המדינה היהודית בארץ ישראל. הוא הוקם בשנת 1931, לאחר פרישתם של מפקדים בכירים מארגון “ההגנה”, בעקבות חילוקי דעות על דרך התגובה לטרור הערבי. המוזיאון מתמקד בפעילותו של האצ”ל להקמת מדינה יהודית בארץ ישראל החל מהחלטת החלוקה של האו”ם בכ”ט נובמבר 1947 (ט”ז בכסלו תש”ח) ועד השתלבותו של הארגון בצה”ל עם הקמתו. המוזיאון משמש אתר הנצחה ל-41 לוחמי האצ”ל שנפלו במערכה על יפו. מה באתר: התצוגה במוזיאון מתארת את היציאה מהמחתרת והמעבר למלחמה גלויה. במרכזה תיאור המערכה לשחרור יפו בחוה”מ פסח תש”ח, בליווי חיזיון אורקולי. עוד במוזיאון: מסמכים היסטוריים, צילומים וסרטים, קטעי עיתונות, מפות, דגמים וכלי נשק, ובנוסף עמדת מידע ממוחשבת לרשות המבקרים ומה פרטים על מבצעי הארגון, על לוחמים וחללי מערכות תש”ח.

לקהל הרחב: סיורים מודרכים המלווים בצפייה ובסרטים דוקומנטריים. משך הביקור כשעתיים וחצי.

לילדים: הדרכות מלוות בכתבי חידה. המוזיאון שייך ליחידת המוזיאונים של משרד הביטחון