מוזיאון ה"הגנה", תל אביב-יפו

מוזיאון ה”הגנה” שוכן בביתו של אליהו גולומב, מייסד ארגון ה”הגנה” ומצביאו הבלתי מוכתר. בית זה, שנבנה בשנת 1923, שימש כמטה חשאי של ה”הגנה”. אחרי קום המדינה החליטו חברי הארגון להפוך את ביתו של גולומב למוזיאון, שבו יוצג סיפורו של הארגון. המוזיאון כולל את חזית הבית המקורי ושני חדרים ששומרו כפי שהיו, בשנים בהן נועדו בהם הפיקוד העליון של ה”הגנה” ומנהיגי היישוב, ובהם התקבלו החלטות גורליות לקיומו של היישוב העברי בארץ. בנוסף כולל המוזיאון שלוש קומות של תצוגה חדשנית ובה סרטים ומוצגים הממחישים את סיפור הקמתו של היישוב העברי בשנות המנדט הבריטי, ואת ההגנה על קיומו של יישוב זה.

לשמיעת פודקאסט על מוזיאון ה”הגנה” לחצו כאן

מה באתר: המוזיאון מציג את סיפורו של כוח המגן היישוב העברי – מהקמת ארגוני “בר גיורא” ו”השומר” בימי העלייה השנייה, הקמת ארגון ה”הגנה” בשנת 1920, מאורעות בשנים תר”ף-תרפ”א (1920-1921) ותרפ”ט (1929), תקופת “חומה ומגדל” ואירועי “המרד הערבי” (1936-1939); ההתנדבות לצבא הבריטי, הנוטרות והקמת הפלמ”ח בימי מלחמת העולם השנייה; מפעלי הרכש והתע”ש, ההעפלה והמאבק נגד שלטונות המנדט עד להכרזת האו”ם על חלוקת הארץ בכ”ט בנובמבר 1947, ופרוץ מלחמת העצמאות. הביקור במוזיאון מסתיים במיצג אורקולי  המציג את הלחימה של כוחות ה”הגנה” במלחמת העצמאות עד להכרזה על הקמת המדינה, בה’ באייר תש”ח, והקמתו של צה”ל באחד ביוני 1948.

לקהל הרחב: הדרכה לקבוצות, הפעלות, פעילות העשרה וסיורים מודרכים בסביבת המוזיאון יש להזמין מראש.

לילדים: הדרכה מותאמת לילדים, הפעלות ודפי פעילות.