מוזיאון המייסדים - מעלות תרשיחא

המוזיאון מביא את תולדות ההתיישבות במעלות ואת סיפור הקמת היישוב שקם על יסודות המעברה בתרשיחא ובאזור התעשייה. הוא מתמקד בסיפורם של מייסדי העיר ומאפשר למבקרים להתנסות בעלילות החלוצים, ללמוד על מעשה היחיד בבניין הארץ ולפתח את הזיכרון ההיסטורי ויחס של הערכה לפועלם של המתיישבים הראשונים.

המוזיאון ממוקם בשכונת מגורים משנות ה-60 דמוי קרון רכבת ומיועד למגורי משפחות עולים שעלו מצפון אפריקה. המבנים עברו תהליך של שיקום ומשמשים משכן למורשת המתיישבים כובשי ההר בגליל המערבי.

מה באתר: ממוקם בשכונת מגורים משנות ה-60. ביקור בביתם של העולים, מפגש עם בעלי מלאכה ותעשיה זעירה שהביאו עמם מהגולה. המבקרים מוזמנים למסע היסטורי בזמן-מערי המערב (צפון אפריקה) בואך מעלות. מפגש מרתק, מרגש ומעורר השראה אודות מקורות התרבות והמסורת של המתיישבים.

להרשמה לחצו

מוזיאון המייסדים, רחוב בן גוריון 5, מעלות תרשיחא