מוזיאון העמק - קיבוץ יפעת

מוזיאון העמק בקיבוץ יפעת מספר את סיפורם של חלוצי העלייה השנייה והשלישית בעמק יזרעאל, אשר הגיעו לעמק להגשים את החלום הציוני – יישוב הארץ, הפרחת השממה, עבודת האדמה והגנה על היישוב היהודי בארץ ישראל.

מה באתר: תצוגה עשירה של חפצים מקוריים, כלי עבודה חקלאיים, שחזור מבנים בקיבוץ ובמושב – אוהל, צריף מגורים, חדר אוכל, בית ילדים, מחסן בגדים ועוד. כל אלו ממחישים את אורח החיים של החלוצים בעמק יזרעאל ובארץ ישראל באותה תקופה. כמו כן, חצר טרקטורים לטיפוס ומשחק וחצר גרוטאות חוויתית.

לקהל הרחב: סיורים מודרכים בדגש על סיפורים אישיים, סיפורי חפצים וסיפורי מקום; אפשרות להדרכה בשילוב נגינה באקורדיון ובשילוב שחקנים; ערבי תרבות, ערבי זמר, פעילות לכל המשפחה בחגים; מדשאה רחבה להנאת הקהל ולאירועים פרטיים.

לילדים: פעילות חווייתית לכל המשפחה בשבתות ובחגים, משולבת בהתנסות וביצירה.

שבתות וחגים: