מוזיאון הראשונים בית יחיאל, אבן יהודה

ברחוב המייסדים, רחובה הראשי של המושבה אבן יהודה, שוכן בית יחיאל שנבנה בשנות ה-60 וננטש. לאחרונה בוצעו בו עבודות שיקום על ידי “החקלאי”, אגודת המייסדים המקומית. המוזיאון מספר על הקמת המושבה האחרונה בארץ ישראל בשנת 1932 על ידי ארגון בני בנימין, ארגונם של צעירי המושבות הראשונות. מה באתר: במוזיאון תצוגה של תולדות היישוב, שחזור הצריף השחור המיתולוגי שהיה הצריף הראשון של המתיישבים, שחזור האוטובוס היחיד שקיים קשר חד יומי של המושבה עם תל אביב בשנות ה-30, תצוגות בנושא ענף ההדרים וענף הלול, העליות שהגיעו למושבה, ריהוט וכלים מהתקופה, עולם הילד ועוד. במוזיאון קיים גם ארכיון המושבה ובו אוסף תמונות ועדויות.

לקהל הרחב: סיורים מודרכים בתיאום מראש, כולל סרט

לילדים: הפעלות חווייתיות לבתי ספר וגנים, הפעלות בנושאי סביבה ופרדסים. חפשו אותנו בגוגל: מוזיאון בית הראשונים אבן יהודה

מוזיאון הראשונים, רחוב איילת השחר 1, אבן יהודה