מוזיאון חומה ומגדל, חניתה

מוזיאון חומה ומגדל חניתה נמצא בלב הקיבוץ, בבית אבן בראש ההר המשקיף אל נופו המרהיב של הגליל המערבי. המוזיאון מציג את סיפור העלייה הנועז של חניתה, כמבצע לאומי, במסגרת יישובי חומה ומגדל. במוזיאון תצוגה של צילומים מקוריים, כלי נשק, כלי עבודה וסרט על העלייה לחניתה ועל השנים הראשונות בקיבוץ. באגף הארכיאולוגיה של המוזיאון תוכלו לצפות בממצאי האזור מתקופות קדומות, כמו שרידים של בזיליקה ביזנטית, פסיפסים נדירים, מטבעות מתקופת בית שני וכלי אבן של האדם הקדמון.

ביקורי קבוצות – סיור מודרך:

במהלך הסיור במוזיאון, השוכן בבית האבן שהיה במקום ביום העלייה לקרקע, נחשפים המבקרים לתצוגה של צילומים מקוריים ונדירים מתקופת העלייה לישוב, וכן כלי נשק, כלי עבודה וסרט על העלייה לחניתה ועל השנים הראשונות בקיבוץ. ההדרכה מציגה את הרקע לתקופה בה קמו יישובי חומה ומגדל ואת הסיפור הייחודי של חניתה שהייתה למבצע לאומי בשנים שלפני קום המדינה.  עוד במקום, אגף ארכיאולוגיה מרתק ובו תוכלו לחזות בממצאי האזור מתקופות קדומות, כמו שרידים של כנסייה ביזנטית, פסיפסים נדירים, מטבעות מתקופת בית שני וכלי אבן של האדם הקדמון.

* הדרכות לקבוצות בתיאום מראש

הורים וילדים:

“חניתה – סיפור חלוצי אמִתי”- הורים וילדים מוזמנים לחוויית ביקור מעשירה ורצופת אתגרים עם חוברת פעילות מאוירת וססגונית: “סופר חלוץ” החביב וחבריו דן ואילה, מובילים את הילדים  במסע מלהיב בעקבות מבצע  חומה ומגדל וסיפור העלייה הנועז לחניתה המסתתרים בין מוצגי המוזיאון, כל זאת בשילוב הסברים מרתקים, משימות ויצירה מפתיעה למזכרת (מומלץ לילדים מגיל 6 מעלה).

מומלץ להזמין כרטיסים דרך הקישור:

סרט בעברית ובאנגלית