מוזיאון יק"א - חצרות האיכרים בכפר תבור

סיפורה המופלא של המושבה מונצח בעזרת מוזיאון חדיש ומודרני הפותח צוהר לחייהם המרתקים של ראשוני המתיישבים באזור. במוזיאון אמצעי המחשה רב-גוניים המלווים לעתים בחפצים אותנטיים ולעתים במוצגים שנבנו לצורך התערוכה. המוזיאון ידידותי מאד למבקר וכל מוצג מלווה בהסבר בעברית ובאנגלית.

בצמוד למוזיאון חצרות האיכרים נמצא מתחם היסטורי יפהפה הצופה אל הר תבור ובו בתי איכרים בני למעלה מ-110 שנים. ניתן להיכנס אל אחד הבתים שנשאר מאובזר ומצויד בדיוק כפי שהיה בראשיתו. המתחם ממחיש למבקרים את אורח חייהם של המתיישבים באמצעות התוודעות אל חיי היומיום של המשפחה ומשקה החקלאי. ברפת המקורית ששומרה, מוקרן הסרט “מסחה 1901” באופן חדשני יוצא דופן.

לקבוצות בתיאום. הדרכה ללא תוספת תשלום

מנהל האתר: איריס הרינג.