מוזיאון כנרת

המבנה של מוזיאון כנרת שימש בעבר כמרפאה וכמגורי החובש. כאן קיבלו עזרה רפואית תושבי המושבה, החווה והיישובים הראשונים של עמק הירדן.

המוזיאון נוסד ב-1988 על יד מועצה מקומית כנרת. הוא נותן ביטוי למושבה מראשיתה על אתריה כמוצג היסטורי שמור, כולל שמונת בתי המייסדים, החומה המקיפה, בניין בית הספר ובית חוות טריידל עליו כתב י. פיכמן את שירו “על שפת ים כנרת – ארמון רב תפארת”.

בחצר המוזיאון: כלי עבודה מראשית המאה. בחדרים מצויים המסרים העיקריים הנותנים ביטוי לראשונים בנושאי העבודה, הבריאות, החינוך, הביטחון ואירועים בעלי אופי ציבורי. בנוסף, פינה המוקדשת ליוצרים מכנרת וסיפור חייה של רחל המשוררת.

במוזיאון תמונות ייחודיות אותן אנו מציגים לקהל המבקרים ובהן ילדי בית ספר ומחנכים הנעזרים בתעודות ומסמכים מהארכיון המצוי במוזיאון.

קיימת אפשרות של הדרכה ברוסית

מוזיאון כנרת