מוזיאון ראשונים לתולדות פתח תקווה

בבוקר לח בשנת תרל”ח, ארבע שנים לפני העלייה הראשונה, נוסדה המושבה פתח תקווה, על ידי קבוצת יהודים ובה יואל משה סלומון, דוד גוטמן, זרח ברנט, יהושע שטמפפר, יהודה ראב ונתן גרינגרט. האדמה שרכשו ליד מקורות הירקון הייתה עשירה אך מוכת ביצות, קדחת ומחלות. ההתחלה רצופת הקשיים מסמנת את ראשית ההתיישבות היהודית בארץ ישראל המתחדשת.

מוזיאון ראשונים לתולדות פתח תקווה מביא את סיפורה הייחודי של אם המושבות בראשיתה. המוזיאון ממוקם במתחם קריית המוזיאונים לצד בית יד לבנים הראשון בארץ ומוזיאון פתח תקווה לאמנות. במשך השנים התעדכנו פניו של המוזיאון ההיסטורי, וכיום הוא מכיל לצד מוצגים אותנטיים גם הפעלות ממוחשבות, סרטים ומשחקים אינטראקטיביים.

מה באתר: המוזיאון בנוי כסביבת מושבה קטנה וקסומה. המבקרים מוזמנים למסע בזמן ולמפגש חווייתי עם סיפורה המרתק של המושבה הראשונה. בתצוגה: כלים, רהיטים, יודאיקה (כולל התפילין של סלומון), מסמכים, צילומים, דגמים, ספרים, משחקים וצעצועים. הקהל מוזמן להתבונן, לשחק ולהתנסות.

לקהל הרחב: הביקור העצמאי במוזאון מתאים לכל המשפחה: ילדים ומבוגרים. צוות המוזאון עורך סיורים….בתיאום מראש. הסיור כולל קטעי תיאטרון….היסטוריים בעיר. בנוסף, ניתן להזמין סיור “בתים מספרים” בבית אברהם שפירא ובבית הדפוס ההיסטורי, מבנים שעברו שימור ונמצאים בלב ההיסטורי של המושבה

לתאום ביקור בבית שפירא ובבית הדפוס יש לפנות למרב בטל’ 03-9113668 או במייל: meravm@ptikva.org.il

מוזיאון ראשונים לתולדות פתח תקווה, רחוב ארלוזורות 30, פתח תקווה