מצפה גבולות

מצפה גבולות, התיישבות חלוצית בנגב, הוקמה במאי 1943 במסגרת הקמת שלוש תחנות ניסיוניות בנגב. לבני הבוץ (אדובה) ממנו בנויים קירותיו וחומותיו של מצפה גבולות, חובקים בתוכם את סיפורו המאלף של היישוב הראשון בנגב המתחדש. בשנת 1951 עבר קיבוץ גבולות כקילומטר אחד צפונה למקומו הנוכחי, ומבני המצפה ננטשו עד שבשנת 1996 שוקמו ביוזמת המועצה לשימור אתרים, קיבוץ גבולות, קק”ל והמועצה האזורית אשכול. במקום הוקם מרכז מבקרים והאתר הוכרז כאתר לאומי.

מה באתר: אתר ביקור והפעלה ייחודי המציע פעילות מגוונת לכל הגילאים: שחזור סיפורי החלוצים במקום הכוללים את קו צינור המים הראשון לנגב, מאפייה מימי מלחמת העצמאות, מפעל לליטוש יהלומים, לימוד שפת המורס ועוד.

לקבוצות: סיורים מודרכים, ימי גיבוש וחוויה בשטח, אוצר המצפה – משחק משימות באתר, ערב חלוצים – שחזור ערב מחיי החלוצים כולל הכנת ערב בשטח,  אירועי ערב משלבים טיול לילי לאור הירח. ארוחות של פוקצ’ות ופיצות מתנור הלבנים וארוחות בשריות.

לילדים: פעילות מודרכת הכוללת את סיפורי המקום, סיפורי חלוצים, חוויית אגירת מי הגשמים בנייה בלבני בוץ, אפיית פוקצ’ות בתנור לבנים, תחפושות חלוצים ועוד.

לצפייה בזומורשת לחצו כאן

מצפה גבולות