משטרת נהלל ההיסטורית

רבים יודעים על הנוטרים שפעלו בימי טרום המדינה, אך מה היה סדר יומם ומה היו תפקידיהם בהגנה על היישוב העברי? בנקודה אסטרטגית על קו התפר שבין נצרת ליגור שוכנת מצודת נהלל ההיסטורית.

היא נחנכה ב,1936- בעיצומם של מאורעות הדמים שהתרחשו ברחבי הארץ. תפקידה היה להגן על האוכלוסייה האזרחית בעמק יזרעאל – יהודית וערבית – ועל אנשי השלטון הבריטי.

על התחנה פיקד סרג’נט יצחק שבילי, מפקד סמכותי ובעל אישיות מרשימה, שיצר יחסי רעות עם כל תושבי העמק.

במסווה של פעילות משטרתית שגרתית עזרו שוטרי התחנה בפיקודו של שבילי לפעילי ההגנה בפעולות מבצעיות רבות. לאחר שיקום התחנה על ידי המועצה לשימור אתרים הוקם בה מרכז מבקרים למורשת השוטר והנוטר העברי בארץ ישראל.

המרכז, על שם האלוף מאיר עמית, פורׂש את סיפור חייו ופועלו של מאיר עמית לצד סרט ייחודי המציג את סיפורם הלא נודע של הנוטרים העבריים. עוד במקום: סיורים מודרכים, צפייה בסרטון הממחיש את אווירת התקופה ואת הקשר בין הנוטרים של ימי המנדט לשוטרי משטרת ישראל היום. אפשר להזמין ערבי זמר וימי עיון.

* האתר פועל בניהול המועצה לשימור אתרים.

הידעת? בתחנת המשטרה שירתו אלו לצד אלו שוטרים יהודים ושוטרים ערבים.