מוזיאון משמראשונים, קיבוץ משמר השרון

הסליק במשמר השרון היה סליק של ארגון ההגנה והיווה את הסליק המרכזי של קיבוץ משמר השרון שבעמק חפר. הסליק נבנה מתחת לרפת של הקיבוץ ולאחר קום המדינה הוגדר כאתר מורשת, שופץ ונפתח לסיורים.

מוזיאון משמראשונים מציג את תולדות קבוצת “משמר” שנוסדה ביבנאל בשנת 1924 ועלתה להתיישבות בואדי חווארת – עמק חפר, בשנת 1933

מה באתר: הקיר המזרחי מתאר את 10 השנים הראשונות, את המעבר מקבוצת “משמר” לקבוצת “משמר השרון”. הקיר המערבי מתאר את אורחות החיים בקבוצה ואת רעיון הקהילה, שנותנת תשובה לכל תחום בחיי החברה

והמשפחה. החדר התחתון מספר את סיפור ענפי הקיבוץ לדורותיהם.

לקהל הרחב: מצגת המנציחה את כל החברים בקיבוץ, ילדים וחללים שהלכו לעולמם עד היום. תצוגות וסרטונים נוספים, זמינים על המסך הראשי.

שפות הדרכה: בתיאום מראש
      שעות פתיחה: בתיאום טלפוני