החצר הגדולה במרחביה

מרחביה, היישוב העברי הראשון בעמק יזרעאל, יושב על תל עתיק שהיה מיושב מאז ימי העיר עפרה של גדעון בן יואש.

במקום היה מבצר צלבני (LA FEVE) של הטמפלרים הצרפתים “קרב התבור,” ניצחונו הגדול ביותר של נפוליאון בונפרטה בארץ ישראל של אז, התרחש סביבו.

רק בנובמבר 1910 החלה במקום ההתיישבות העברית בצורה של קואופרציה חקלאית. חצר מרחביה, המכונה “החצר הגדולה”, נבנתה בשנים 1912 עד 1916.

כיום פועל באתר ההיסטורי מרכז מבקרים היסטורי וחינוכי.

מה באתר:
התל העתיק; החצר הגדולה, כוללת את חדרה של גולדה מאיר בראשית צעדיה בארץ,;חדרו של מאיר יערי מנהיג “השומר הצעיר” והקיבוץ הארצי; מרכז מבקרים בו תצוגה הכוללת פאנלים צבעוניים ומודלים תלת-ממדיים, סרטון הדרכה על חיי הקואופרציה וכמו כן סרט קצר על הגעתה של גולדה מאיר למרחביה; מרכז מחשבים לגלישה.

לקהל הרחב:
סיורים מודרכים בליווי סיפורי המקום על התל הארכאולוגי, ביקור ב”חצר הגדולה” בתצוגת במרכז המבקרים ובסרטי ההדרכה.

לילדים:
ביקור משולב בהפעלות משחקיות באתר האינטרנט של האתר כגון טריוויה, משחק זיכרון ועוד. הפעלות לתלמידי בית הספר בנושאי תולדות ארץ ישראל בעת החדשה, במסגרת לימודי היסטוריה ואזרחות.

להרשמה לחצו כאן

עברית, אנגלית, רוסית, גרמנית