מוזיאון כפר סבא

המוזיאון שוכן בקרית ספיר בכפר סבא ומאגד בתוכו תחומי עניין רבים העוסקים בחקר התקופות הקדומות ובהיסטוריה של כפר סבא והסביבה.

מה באתר: במוזיאון ישנן אטרקציות רבות: תצוגת קבע אינטראקטיבית המזמינה את המבקרים למסע לגילוי וחקר הארכיאולוגיה של כפר סבא ואזור השרון מתקופת האדם הקדמון ועד שלהי התקופה הטורקית; בחצר הפסיפסים מוצגת רצפת הפסיפס מרחוב בה מצוין השם “כפר סבה”; הגן הארכיאולוגי בתל כפר סבא, בו נחשפו שש שכבות יישוב למן התקופה הרומית ועד תקופת המנדט הבריטי, משחזר בין היתר את חייה של משפחת “סבא”, משפחה יהודית מימי המשנה והתלמוד; שביל ראשונים ע”ש שרייבמן – שביל הליכה עירוני השוזר את סיפורה ההיסטורי של המושבה דרך מבנים היסטוריים שנותרו בעיר.

לקהל הרחב: ביקורים מודרכים בתצוגת הקבע במוזיאון ותערוכת “עבר מקרוב”. ישנם גם סיורים מומחזים למשפחות ולילדים בשביל הראשונים ע”ש שרייבמן.

לילדים: הדרכה פעילה בסדנאות המוזיאון; קבוצות פעילות של הפקת שמן וייצור יין בגן הארכיאולוגי.

מוזיאון כפר סבא , רחוב ירושלים 35, כפר סבא