המרכז העולמי למורשת יהודי צפון אפריקה בירושלים

בלב ירושלים ניצב בגינה יפהפייה מבנה היסטורי בעיצוב מרוקאי אותנטי. פנינה רבת-קסם זו היא המרכז העולמי למורשת יהודי צפון אפריקה. המרכז, היחיד מסוגו מציג בפני הקהל הרחב תצוגות מתחלפות וקבועות המציגות את ההיסטוריה והמורשת, ומאגר אורקולי המאגד בתוכו סרטים, מוזיקה, ביבליוגרפיה ותמונות המספרות את סיפורם ואת מורשתם של יהודי צפון אפריקה.

המרכז שוכן במבנה שהוקם ב-1860 והוכרז כאתר מורשת לאומי הודות לעברו ההיסטורי והאדריכלי. הפטיו המרהיב הוא מלאכת מחשבת עדינה המאגדת רקמה, פסיפס צבעוני ועבודות נגרות וחריטה בעץ שנעשו על ידי אמנים ממרוקו.

במקום תמצאו שחזור של בית הכנסת ע”ש הרב אלנקוואה לקהילת יהודי אלג’יר, תערוכות יודאיקה כלים ופריטים מהתרבות החומרית, ספרייה ובה ספרים עתיקים פרי יצירתם של סופרים, רבנים ומשוררים, תערוכות של אספנים ידועים, אולם מאגר ממוחשב בנושאי פולקלור, סיפורים, פיוטים ודמויות. כמו כן מצוי פה חדר מרוקאי טיפוסי ובו עבודות חריטה, חלונות צבעוניים ותצוגת כלים. עוד במקום: אולם אירועים להרצאות, כנסים וסמינרים וכן מכון להכשרת חזנים ופייטנים.

אל תוותרו: שוטטו בחצר המרכז שבה הוקם גן אנדלוסי המכיל עבודות מוזאיקה ייחודיות ומזרקות מרוקאיות אותנטיות המחוברות זו לזו בתעלת מים.

הידעת? על פי המסורות הגיעו יהודים למרוקו לראשונה לפני יותר מ-2,000 שנים, בימי חורבן בית ראשון, בספינות מסחר פניקיות.

לאתר המרכז לחצו כאן

עברית, אנגלית, צרפתית