הסליק בנהלל

מושב נהלל, במשק הפרטי של משפחת אבידוב, מצוי סליק מתקופת שלטון המנדט הבריטי, שנבנה במסווה של בור לאגירת השתן של הפרות מהרפת הסמוכה. בסליק החביאו מהבריטים נשק של ארגון “ההגנה”, ולאחר פרוץ מלחמת העצמאות הנשק שהוחבא הועבר לידי הלוחמים להגנת הארץ. היה זה אחד הסליקים המרכזיים והגדולים ששימשו את אנשי היישוב לפני קום המדינה. הביקור בו הוא חוויה מרתקת וייחודית של תקופה אחרת, חשאית ומסעירה.

מה באתר: ביקור במעמקי הסליק שגודלו 5X5 מטרים, כחמישה מטרים מתחת לפני האדמה; מוזיאון משפחתי ייחודי המספר את סיפורה של המשפחה, השזורים בקורות ההתיישבות ובביטחון מדינת ישראל.

לשמיעת פודקאסט על הסליק בנהלל לחצו כאן

לקהל הרחב: סיורים מודרכים על ידי עפר אבידוב, מבני המשפחה שבמשקה נבנה הסליק, מורה דרך מוסמך ודור שלישי במושב נהלל. הסיורים באתר הסליק, ברחבי נהלל ובעמק יזרעאל משולבים בסיפורי העמק.

לילדים: סיפורי העמק, דפי פעילות וירידה אל הסליק.

להרשמה לחצו כאן