מוזיאון הצריף הירוק – שדה נחמיה

גרמופון מפואר, מקרנת סרטים דוממת, תצלום נושן, מכונת כתיבה רעשנית, עששית מבהיקה. אלו הם רק כמה דוגמאות הממחישות את הניחוח הנוסטלגי העז שיעטוף אתכם עם הכניסה למרחב מקסים זה, שזכה לשם המסקרן “הצריף הירוק”. מדוע? פשוט בגלל צבעו. מבנה עץ זה, שקירותיו ותריסיו ירוקים וגגו רעפים אדומים, היה בית הילדים הראשון של קיבוץ שדה נחמיה, והוא נחנך ב-1951, כ-11 שנים לאחר הקמת הקיבוץ.
באחת הכתבות שנכתבו על המוזיאון הוא כונה “צריף הזיכרונות”, וזאת בזכות יותר מ-500 פריטים שונים, משונים וייחודיים הגודשים אותו בערבוביה שובת לב. רוב הפריטים במקום, שנחנך לאחרונה וזכה לשימור, הם משנות ה-60-50 של המאה שעברה, ומומלץ לקחת את הזמן ולהתענג על ימי העבר.
המוזיאון מחולק לחדרי נושא: חדר החלוצים, חדר הסנדלרייה והחקלאות וחדר המדמה סלון משפחתי-קיבוצי אותנטי.

עוד במוזיאון: תיעוד היסטורי של קיבוץ שדה נחמיה ושל מפעל פלסטיק חוליות שנוסד על ידי חברי הקיבוץ.

אל תוותרו: אוסף העתיקות שפריטיו לוקטו מאזורים שונים בעמק החולה.

במיוחד לילדים: הקטנים ייהנו משפע הפריטים, שחלקם ייראו להם מעט אקזוטיים, אך בייחוד מטיפוס על טרקטורים וכלים נוספים השוכנים במקום.

הידעת? הקיבוץ מנציח את שמו של הציוני ההולנדי נחמיה דה לימה, ששימש יו”ר ההסתדרות הציונית ההולנדית בשנים 1918-1912 ויו”ר קרן קיימת לישראל בשנים 1922-1919.

שעות פתיחה: א’-ה’ 12:00-8:00 ליחידים (סיור עצמאי),

א'-ה' סיור ליחידים (סיור עצמאי)