מסלול הדגל בנס ציונה

“שווייץ החופשית” – כך כינו את המושבה בימיה הראשונים. גדולי היישוב נפגשו כאן כדי לחלום ולרקום תוכניות לבניין הארץ. גם כיום נס ציונה היא פנינה ייחודית, הטבולה בירוק ושומרת על צביונה המשפחתי. בעיר פועל מוזיאון בית ראשונים, שסיורים בו נערכים בהדרכתם של צאצאי המייסדים.

מסלול הדגל בעיר משולב בסיפורו של ראובן לרר, שהחליף ב-1882 את נחלתו באודסה בנחלה ששוכנת “ליד ירושלים”. זהו סיפור על קשיים ועוני, רעב ומחלות, אך גם על אהבה גדולה למושבה נס ציונה ולארץ ישראל, ועל ייסוד ענף הכוורנות, הראשון בארץ ישראל העברית. ואי אפשר שלא להזכיר את אחד האירועים המכוננים בהיסטוריה המקומית: כאן הונף לראשונה דגל הלאום.

המסלול עובר בין מוזיאון לתולדות נחלת ראובן וענף הכוורנות בארץ ישראל, באר אנטיליה פעילה, אתר הנפת דגל הלאום ומוזיאון נוסטלגי המציג כלים של פעם. עוד בסיור: בית כנסת עם ציורי קיר, גבעת האהבה השזורה בסיפורים רומנטיים ולסיום – “בית ראשונים” המנציח את ראשוני המושבה.

הסיורים המודרכים מותאמים לגילאים שונים וכוללים פעילויות שונות בהתאם.

אל תוותרו: מפגש עם פעמון המושבה והעצים הוותיקים שניטעו בתקופת החלוצים ונותרו על עומדם עד היום.