מכון איילון, רחובות

צמוד לפארק המדע ברחובות, בגבעת הקיבוצים, נמצא מכון איילון המספר את אחד הפרקים המרתקים והמסתוריים בתולדות המאבק על הקמת מדינת ישראל. כאן, מתחת לאדמה וממש מתחת לאפם של הבריטים, הקימו מפעל לייצור כדורי 9 מ”מ עבור תמ”ת סטן שהיה הנשק האישי של לוחמי הפלמ”ח. המפעל נמצא בעומק של שמונה מטרים מתחת לאדמה וגודלו כמגרש טניס.

המשימה הוטלה על חברי קבוצת צופים א’, ואליהם הצטרפו נוספים, סך הכל 45 צעירים וצעירות. המקום פעל בסודיות גמורה מ-1945 עד 1948, ובמהלך שנים אלו ייצרו למעלה מארבעה מיליון כדורי תחמושת.
קישור לדף חיפוש בארכיון של מכון איילון: לחצו כאן

מה באתר: חיזיון אורקולי, הדרכה לכל סיור, חדר אוכל משוחזר, בית המשלחות, אולמות וחדרים, מקלחות ושירותים. אפשרות לקיום אירועים, כנסים וסמינרים עד 400 איש, וכן חורשת אקליפטוסים עם שולחנות פיקניק ואוהלים ללינה.

ביקורים בתיאום מראש בלבד!
בטלפון: 08-9406552 שלוחה 1

לשמיעת פודקאסט על מכון איילון לחצו כאן

חדש! לסיור 360 באתר מכון איילון לחצו כאן

לקהל הרחב: סיורים מודרכים עם דגש על ציונות, מסירות וקבלת החלטות; סיור מאלף במפעל עצמו, איתור הכניסה הסודית למפעל שהוסתרה בתוך מכבסה תמימה, ירידה אל מתחת לפני האדמה, צפייה במכונות ייצור התחמושת שעדיין פועלות והאזנה לסיפורי המקום הסודי כל כך.

לילדים: חיזיון אורקולי, סיור בפתחים הסודיים של המפעל וירידה במדרגות לולייניות אל המפעל, סיפור חסמב”אי עם סוף טוב. לקבוצות – אפשרות למשחק “חפש את המטמון” לאחר הסיור. מתאים לכיתות ד’ ומעלה.

מחירון (ליחידים)
מבוגר 30 ש”ח