המרכז להנצחת חיילי אנז"ק, באר שבע

התאריך הוא 31 באוקטובר. 1917 אף לא אחד מאלפי הפרשים והחיילים האוסטרלים והניו זילנדים שהסתערו על העיר באר שבע וכבשו אותה מידי הכוחות העות’מאניים לא שיער כי מאה שנים מאוחר יותר יוקם באותה עיר מרכז שינציח את סיפורם.

האתר מגולל את קורות כיבושה של באר שבע במלחמת העולם הראשונה דרך סיפורם של חיילי אנז”ק, גייסות הצבא האוסטרליים והניו זילנדיים ששירתו תחת הכתר הבריטי, ומספר גם את הסיפורים הקטנים שמאחורי המלחמה הגדולה.

צורת המבנה, העשוי בטון לבן, מזכירה את ראשי הסוסים המסתערים.

במקום יש מיצגים ופריטים שונים שהובאו מאוסטרליה, מניו זילנד ומשדות הקרב שבנגב. עוד יש כאן תמונות וסרטונים מקוריים ממלחמת העולם הראשונה, מיצג אורקולי מרגש עם סיום מפתיע, ותצפית ייחודית אל בית העלמין הבריטי.

אפשר להזמין סיור גם בבית העלמין, שבו קבור גם חייל אנז”ק יהודי, ולהאזין לסיפורי גבורה של חיילים המעוטרים בצלבי ויקטוריה.

האתר שוכן במרחק הליכה ממתחם הקטר ומאתרים נוספים בעיר העתיקה בבאר שבע, ויכול לשמש נקודת יציאה לסיור באזור.

אל תוותרו: צפייה במיצג האורקולי המרגש שיוצר חיבור הדוק בין הפרש, הסוס וסיפורם המשותף.

הידעת? ב-31 באוקטובר 2017 חוותה העיר באר שבע אירוע יוצא דופן שהשתתפו בו מאה פרשים על סוסיהם, 3,000 מוזמנים מחו”ל ושלושה ראשי ממשלה: של ישראל, אוסטרליה וניו זילנד. היה זה אירוע לציון מאה שנים לקרב הפרשים שהביא לכיבוש באר שבע מידי האימפריה העות’מאנית על ידי הבריטים וכוחות אנז”ק. בעקבות אותו ניצחון ניתנה הצהרת בלפור למען הכרה בארץ ישראל כבית לאומי לעם היהודי.

המרכז להנצחת חיילי אנז"ק, רחוב אוסטרובסקי 4, באר שבע

הדרכות ברוסית וספרדית בתיאום מראש