המוזיאון לתקשורת

המוזיאון בביה”ס סמי עופר לתקשורת מתמקד בתרומה ההיסטורית החשובה של התקשורת לתרבות האנושית ולחיבור בין בני האדם, ללא גבולות. המוזיאון משתלב בתוך הסביבה החדשנית המאפיינת את בית הספר לתקשורת. המוזיאון מציג את התפתחות מיזמי התקשורת בעולם מתחילת המאה העשרים ומעניק דגש מיוחד לתיעוד פעילות אמצעי התקשורת לפני ובעת הקמתה של מדינת ישראל. במוזיאון נחשפים המבקרים לאמצעי שידור ייחודיים ונדירים מכל רחבי העולם המוצגים לראשונה בישראל.

מבין האוספים הקהל נחשף למיצגים נדירים מראשיתה של תקופת הרדיו – הסוללה הראשונה, הרמקול הראשון, משדר הרדיו שהומצא על ידי גליילמו מרקוני עבור שידורי מורס מאניות ועוד. במוזיאון תצוגות של אמצעי התקשורת בהקמת המדינה, הקולנוע ותחילת הטלוויזיה, גרפיקה ואנימציה מוקדמת בישראל ועוד.

המוזיאון לתקשורת הנו ללא כוונות רווח ונמצא בבעלות בית הספר לתקשורת של המרכז הבינתחומי הרצליה.

המוזיאון לתקשורת