מוזיאון העיר נתניה

המוזיאון נמצא במבנה שהוקם כבית מלאכה לאריגה לנערות עיוורות. בית המלאכה – “בית אורה” פתח את שעריו בשנת 1958 ופעל עד שנת 1991. בשנת 2010 החליטה עיריית נתניה לשפץ את המקום ולהפכו למרכז תיעוד ולמוזיאון לתולדות העיר. המוזאון נפתח בשנת 2011.

בימים אלו מסיימת הנהלת המוזיאון את הקמת תערוכת הקבע על תולדות העיר נתניה –מחזון למציאות. התערוכה החדשנית המיועדת לכל המשפחה תיפתח במהלך חודש ספטמבר הקרוב.

הדרכות במוזיאון
למוזיאון צוות הדרכה מיומן ומקצועי המשלב אתגר עם “חוויה לימודית מיוחדת ומגיש תכניות הדרכה העוסקות” בסיפור הקמתה של העיר נתניה כמושבת פרדסים דרך חזון הפיכתה לעיר קייט ועד הפיכתה לריוויירה בימינו.

תערוכת הקבע של המוזיאון מספרת על העיר שקמה בחולות השרון ב-1929, על חזונם של מייסדיה שהקימו מושבת פרדסים בחולות השרון אך כבר בראשית הקמתה ראו בחזונם עיר קייט – ריביירה. העיר הוקמה על ידי בני המושבות הראשונות  אולם קלטה וקולטת מכל תפוצות ישראל. בימי המאבק להקמת המדינה לקחה חלק פעיל בקליטת המעפילים בחופיה וכן חלק פעיל ובמאבק המחתרות למען הקמת המדינה. נתניה היא פסיפס אנושי מרתק – מיקרו קוסמוס של מדינת ישראל.

ארכיון המוזיאון
ארכיון העיר נבנה בתהליך רצוף ומתמיד מזיכרונותיהם של תושבי העיר ומייסדיה. תיעוד הכולל תצלומים, מסמכים, חפצים וכיו”ב, מרחיב את המאגר ומתקבל בברכה. מערכת הארכיון עומדת לרשות הציבור  – לעיון ולחקר.

סיורים ברחבי העיר
המוזיאון מקיים מגוון סיורים בנושאים שונים ובשפות שונות. מותאם למבוגרים ולמשפחות. בין הסיורים: סיורים מזמרים ,סיורים תיאטרליים, סיורים רגליים ורכובים. בין הנושאים: בעקבות נשים מובילות, סיורים ירוקים, סיור בשכונות, סיורים לאורך הים, סיור שווקים שביל היהלומים.

שימו לב!
בחודשים יולי-אוגוסט מוזיאון נתניה יפתח את שעריו בימי שישי בתאריכים 29.7, 5.8, 12.8, 19.8, 26.8 – בשעות 13:00-11:00

מוזיאון העיר נתניה

שעות פתיחה: א', ג', ד', ה' 16:00-10:00.