מרכז המבקרים בית לוי אשכול

מרכז המבקרים בית לוי אשכול שוכן בבית ההיסטורי ששימש מעון ראשי הממשלה בראשית ימיה של מדינת ישראל. במרכז החדש יוכלו המבקרים להינות מסיור אינטראקטיבי המשלב ישן עם חדש ואת העבר עם ההווה. התחנות הפזורות ברחבי הבית חושפות את המבקר לפועלו, למורשתו ולחייו של לוי אשכול.

הבית נבנה ב-1933 על ידי האדריכל בנימין חייקין עבור יוליוס ג’ייקובס, בכיר בממשל הבריטי. בשונה מן המקובל בירושלים, אין המבנה מחופה אבן והוא משלב סגנונות עיצוביים שונים. בין השנים 1974-1950 שימש כבית הרשמי של ראשי ממשלות ישראל, וחיו בו דוד בן-גוריון, לוי אשכול וגולדה מאיר.

מרכז המבקרים בית לוי אשכול משמר את עברו וסגנונו הייחודים של המקום. שוחזרה בו תחושת הביתיות שאפיינה את מי שחי במבנה, כמו גם העבר המפואר של האתר בו ביקרו מנהיגים מכל העולם ונערכו ישיבות בהן עוצבה דמותה של מדינת ישראל. המבקרים באתר מוזמנים לפסוע בין פינות הבית, לצפות בחוויה אור-קולית המספרת את סיפור המקום וללמוד על אירועים שקרו בעשוריה הראשונים של המדינה.

לוי אשכול עמד בראש מפעלי ההתיישבות של הסוכנות היהודית, הקים את חברת המים הלאומית מקורות, וכיהן כשר האוצר במשך 11 שנים. בשנות כהונתו כראש הממשלה ניצח על מלחמת ששת הימים, הוביל תהליכים של פיוס ואיחוי שסעים בחברה הישראלית וקשר קשרים אסטרטגיים עם הממשל האמריקאי.

מרכז המבקרים החדש הוקם כמיזם משותף של יד לוי אשכול והחברה להגנת הטבע ונפתח לציבור בשנת 2017. בית לוי אשכול מציע סיורים שונים, פעילויות העשרה ואירועי תרבות לציבור הרחב.

כתובת: שד’ בן מימון 46, ירושלים

Opening hours and guidance languages