
פעילויות חדשי הקיץ תשפ"ו 2026
אוגוסט – ספטמבר 2026
תחנת הרכבת ההיסטורית בצמח ממוקמת סמוך לשפת הכנרת! התחנה ההיסטורית, הינה תחנת קצה מהחשובות בקו תחנות "רכבת העמק" ההיסטורי (רק שמונה שעות מדמשק!).
התחנה שופצה ושוחזרה והפכה לאתר ייחודי בנוף ההיסטורי תיירותי של צפון הארץ וסובב כנרת.
הפעילויות בחדשי הקיץ, תתרחשנה בשעות אחר הצהריים והערב בין מבני התחנה הייחודיים והמשוחזרים. ניתן לשלב באותו יום רחצה בכנרת ולהגיע רגלית לפעילות בתחנה!
שם הפעילות: "רכבת לילה לצמח"
מהות הפעילות: טיול עששיות לאורך מסילת הרכבת בתחנת הרכבת ההיסטורית של צמח
מועד הפעילות: חודשים: אוגוסט וספטמבר 2026 החל מהשעה 20:00
בחדשי הקיץ, נצא בלילה לטיול עששיות מסתורי בעקבותיו של המרגל הבריטי ריצ'רד מאונסל שריגל לטובת הבריטים בתחנת הרכבת של צמח עלה על הרכבת לדמשק ונעלם, סיפור היסטורי מרתק שהתרחש בראשית המאה העשרים בארץ ישראל.
ננוע עם עששיות לאורך תוואי מסילת הרכבת ובין מבני תחנת הרכבת ההיסטורית של צמח המשוחזרים עד לסובבן הקטרים, לאורך הדרך נשמע את סיפורו של המרגל, נכיר את הכוכבים שילוו אותנו בשמים וננסה להתחקות על עקבותיו עד שעלה לרכבת ונסע לדמשק!
צפייה בסרטון טיול עששיות בתחנת הרכבת ההיסטורית בצמח – לחצו כאן
יש להירשם מראש!!
פרטים והרשמה: דורון 0504066800 / 04-6653786 / 0505656291
סיור מודרך בתחנת הרכבת ההיסטורית בצמח
תחנת הרכבת ההיסטורית של צמח, הינה תחנת קצה מהחשובות בקו תחנות "רכבת העמק" ההיסטורי (רק שמונה שעות מדמשק!).
התחנה שופצה ושוחזרה והפכה לאתר ייחודי בנוף ההיסטורי תיירותי של צפון הארץ וסובב כנרת.
התחלת הסיור: בשעה 18:00 (אפשר להזמין סיור במהלך היום).
הסיור בתשלום ומותנה בהרשמה מראש (30 ₪ לאדם).
לפרטים והרשמה: זיו 046653786 / 0505656291
הערה: ניתן לשלב בין שתי הפעילויות
כתובת דוא"ל לפרטים נוספים: zemachtrain@kinneret.ac.il
כתובת האתר: בwzae : תחנת הרכבת העות'מנית בצמח.





