אתר רכבת העמק כפר יהושע

סמוך לכניסה למושב כפר יהושע, בחלקו המערבי של עמק יזרעאל, עובר כביש צר לצד שורת בתי אבן עתיקים ומרשימים השוכנים בלב חורשת אקליפטוסים גבוהי צמרת. כאן פעלה במשך קרוב ל-50 שנה תחנת אל–שמאם – אחת התחנות הראשיות והמרשימות של רכבת העמק המיתולוגית.

הרכבת שנסללה בראשית המאה ה-20 על ידי הטורקים בפיקוח גרמני, חיברה בין חיפה לדרעה שבעבר הירדן, ומשם התחברה לנתיב המסילה החיג’אזית – מדמשק דרך עמאן לחצי האי ערב. שלוחתה של הרכבת בארץ ישראל כונתה רכבת העמק.

מה באתר:
 שבעה מבני אבן מרשימים בסגנון טמפלרי, ביניהם מגדל המים, מבנה שירותים וכן באר מים. בשטח האתר שלושה קרונות משא, שניים מתקופת המנדט הבריטי ואחד אותנטי מתקופת הקמת קו רכבת העמק; מרכז מבקרים – במבנה החד קומתי המשוקם קיימת תצוגה מרהיבה המשחזרת את סיפורה של רכבת העמק ותחנותיה העיקריות, באמצעות רכבת מיניאטורית נוסעת המהווה העתק מדויק לרכבת העמק; סרטון בן שמונה דקות “רכבת העמק חוזרת” – הסרטון מתורגם גם לאנגלית, ערבית, רוסית, ספרדית, צרפתית ואמהרית.

לקהל הרחב:
 סיורים מודרכים באתר ובסביבתו, במעגלי מורשת מתרחבים וכן אירועי תרבות וזמר עברי, מסיבות בר מצווה, ימי הולדת בסימן מורשת המקום.

הנגשה: הדרכה ופעילות מותאמת למוגבלויות שונות. ועזרי הדרכה שונים-עזרים חושיים, תיאור קולי, פישוט לשוני ועזרי שמע.

להאזנה לפודקאסט על אתר רכבת העמק כפר יהושע לחצו כאן

מחירון (ליחידים)