מחנה המעפילים עתלית

מחנה המעפילים נמצא בסמוך לכביש החוף מצפון ליישוב עתלית. המחנה הינו אתר לאומי ומשמש כמרכז חינוכי ללימוד מורשת ההעפלה. במחנה נכלאו מעפילים שנתפסו לאחר מאבק עם הבריטים בעת עלייתם לארץ ישראל בדרכי הים והיבשה וכן פעילי היישוב שנאבקו בשלטון הבריטי, ביניהם לוחמי אצ”ל, לח”י ועצורי “השבת השחורה”.

מה באתר: שיקום ושחזור של מחנה המעצר הבריטי על גדרות התיל, מגדלי השמירה, צריף המיון, צריף החיטוי וצריף המגורים שבו; הקרנת סרט על פריצת הפלמ”ח למחנה באוקטובר 1945; “בנתיבי העפלה” – מאגר מידע ממוחשב המכיל את שמותיהם של מעפילים, פעילי העפלה ומתנדבים, וכן מידע מקיף הנוגע לתקופת ההעפלה בזמן שלטון המנדט הבריטי בארץ; אונייה בה עורכים סיור חווייתי להדמיית מסע בים הממחיש את התלאות שעברו המעפילים בדרכם לארץ ישראל.

בשנה האחרונה נפתח לקהל הרחב מיצג מרגש המוקרן בתוך מטוס קרטיס C-46, מדגם זהה למטוס שהביא ארצה את המעפילים מעיראק במסגרת “מבצע מייקלברג” בשנת 1947.

כמו כן נפתחה בשנה זו תערוכה חדשה וחווייתית בנושא ההעפלה בדרכי היבשה מארצות האסלאם

להאזנה לפודקאסט על מחנה המעפילים בעתלית לחצו כאן

לקהל הרחב: סיורים מודרכים בין צריפי המחנה, מפגש מרגש עם עדויות במאגר המידע הממוחשב וביקור חווייתי ומרגש באונייה המדמה אוניית מעפילים. כל הסיורים בתיאום מראש.

לילדים: סיורים ייחודים וחווייתיים כולל הפעלות לילה בתיאום מראש (מיועד לבתי ספר או כפעילויות בר/ בת מצווה)

הנגשה: הדרכה ופעילות מותאמת למוגבלויות שונות. ועזרי הדרכה שונים-עזרים חושיים, תיאור קולי, פישוט לשוני ועזרי שמע.

מחירון (ליחידים)
מבוגר 33 ש”ח