‘שושן ברובע’
ראשון עד חמישי, ב’-י”ח אדר ב’, 28-12 במרץ
סיור באנגלית 10:30
סיור בעברית 11:00
סיור בעברית 15:00
מקום המפגש: שער יפו
האם תרצו לגלות מדוע ירושלמים חוגגים פורים רק יום למחרת? להבין איך מרדכי היהודי הגיע מירושלים לפרס? לגלות איך חג הפורים נכנס למעגל השנה למרות שאינו מוזכר בתורה? ללכת בסמטאות ציוריות ברובע היהודי, לשמוע את סיפורן ולבקר בשוק המרכזי של ירושלים לפני 1,400 שנה?
הסיור יתחיל בשער יפו אחת הכניסות הראשיות אל העיר העתיקה, בנקודה זו הקבוצה תפגוש את המדריך, משך הסיור הוא שעתיים, שם נספר מי בנה את החומה, מהי חשיבותה ואיך היא משפיעה כיום על חג הפורים.
משם נרד לעבר הרובע היהודי, שם, מתחת לכיפת השמים נבחין ב’חומה הרחבה’ שהתגלתה לאחר שחרור ירושלים על ידי הארכיאולוג נחמן אביגד, שמספר לנו את סיפור המלך חזקיהו שבנה את החומה לקראת המצור שהטיל על העיר המלך האשורי סנחריב, נפתח את התנ”ך ונספר את סיפורה של אימה שהסתיימה בהצלה מופלאה.
משם נמשיך לקארדו הביזנטי, שהיה רחובה הראשי של ירושלים לפני כ-1,400 שנה, ונהנה ממראה החנויות הביזנטיות המצוירות בפרויקט הפסיפסים המרהיב שאותו יזמה החברה לשיקום ופיתוח הרובע היהודי. נבקר בבית כנסת החורבה, שם נשמע את סיפורם של רבי יהודה החסיד ומאות חסידיו. נטפס אל כיפת האבן המרהיבה ממנה נראה את כל חלל בית הכנסת ואז נפנה מבטנו אל העיר העתיקה כולה הנצפית מכאן בשלל צבעים, קולות וריחות, במבט נפלא של 360 מעלות.
נהלך בין סמטאות הרובע היהודי הציוריות. נרד למרכז דוידסון, הגן הארכיאולוגי, הנמצא למרגלות הר הבית, נלך בדרך עולי הרגל מימי הבית השני, נראה מקוואות טהרה שנחצבו אז לשם טהרה במקדש, נראה בתים שחיו בהם לפני 2,000 שנה ואף נבקר במוזיאון הנמצא בתוך ארמון עתיק, שם נראה ממצאים מרגשים ומיוחדים שנמצאו באזור מתקופות שונות, נצפה בסרט מרתק הממחיש את חווית העלייה לרגל, נעבור ליד אחת הכניסות המרשימות ביותר להר הבית, שם ניתן להבחין בבנייה מקורית וייחודית מימי בית המקדש, נבין מדוע דווקא כך החליטו לבנות את הכניסה המרכזית להר הבית ונשמע איך מרדכי היהודי, יחד עם יהודים רבים, יצא ממש מכאן לגלות שהובילה אותו עד לארמון המלך אחשוורוש.
להזמנות 4987* | orders@jqc.org.il
צילום: ברכי ליבוביץ’