בית הרב קוק, ירושלים

הבית שבו חי ופעל הרב אברהם יצחק הכהן קוק, המנהיג התורני ציוני והרב הראשי הראשון לארץ ישראל, בין השנים 1923 ועד פטירתו בשנת 1935. הבית שוכן בקומה השנייה של שכונת בית דוד, השכונה הרביעית שקמה מחוץ לחומות ונקראת “שכונת חצר” – מבנה אחד שכל הדירות בו בנויות סביב חצר אחת מרכזית שבה מתנהלים חיי השכונה.

הרב אי”ה קוק ראה בשיבה מן הגלות לארץ ישראל ובציונות “אתחלתא דגאולה” – תחילת הגאולה, והוא עיצב דרך רוחנית, עמוקה ומקורית המבארת תפיסה זו. הרב היה איש הלכה והוגה דעות, מקובל ומשורר. קדושתו ודמותו המאירה היו לשם דבר בפי כל – חילונים ודתיים. הרב היה יוצר פורה בתחומיה השונים של היהדות והשאיר אחריו ירושה ספרותית כבירה שחלקה טרם נתפרסמה.

מה באתר: ביתו של הרב על רהיטיו והפריטים האותנטיים שבו, היכרות עם חיי הרב באמצעות סרט וסיפורים מרתקים. צוות האתר מעביר הדרכה מרתקת המשלבת סיפור, משחק והפעלות. בבית הרב נמצא גם אולם הישיבה, הידועה כיום כישיבת “מרכז הרב”, בקריית משה ירושלים.

לקהל הרחב: ימי עיון, הרצאות ושיעורים על חיי הרב והגותו; סיורים עצמיים באמצעות קטלוג וסרט בבית הרב. סיורים לקבוצות (בתיאום מראש) בבית הרב בירושלים, ובתל אביב בשכונות נווה צדק ונווה שלום, מקום משכנו ורבנותו הראשון של הרב בארץ ישראל; שחזור מסע המושבות שערך הרב קוק למושבות החלוצים.

מוזמנים למשחק אינטרקטיבי על דמותו של הרב קוק – לחצו כאן

בית הרב קוק, רחוב הרב קוק 9, ירושלים