מוזיאון בית הרופא – מנחמיה

פריז של הגליל – כך כונתה בעבר המושבה הצעירה והדינמית מנחמיה, השוכנת בעמק המעיינות, באמצע הדרך בין בית שאן לטבריה.

מנחמיה נוסדה בדצמבר 1901 כיישוב יהודי ראשון בעמק וכאחת מארבע מושבות יהודיות בגליל התחתון. ההתחלה, כמו במקרים רבים, הייתה מאתגרת: המייסדים נאלצו להתמודד עם קשיים כלכליים, ביטחוניים, אקלימיים ובריאותיים. המרפאה שהוקמה במנחמיה סייעה לבני המקום ושימשה עוגן הצלה גם ליישובים שקמו אחריה, בהם כינרת ודגניה.

לבית הרופא שני אגפים עיקריים. הראשון הוא אגף הרפואה המתעד את השירות הרפואי בגליל בראשית המאה ה-20: סוגי מחלות וגורמיהן, אמצעי ריפוי, בית מרקחת על ציודו המקורי, כלים ואביזרי טיפול. כאן תמצאו, בין השאר, כוסות רוח, חוקנים, מכשיר לעקירת שיניים ועוד.

להשלמת התמונה, אגף ההתיישבות במוזיאון מתעד את חיי האיכרים. שימו לב לדיורמה המעניינת המציגה את סיפור המיילדת שהייתה מגיעה רכובה על סוס מיבניאל למנחמיה. באגף זה אף מצויים דגם כיתת לימוד רבת-גילאים ואמצעי ההגנה על היישוב, והכול מלווה במסכי מולטימדיה ובאמצעי תצוגה המושכים את העין.

עוד במקום: הזמנת סיור ממנחמיה לאזור נהריים, בדגש הקשר ההיסטורי עם מפעל החשמל של רוטנברג, וכן עלייה לתצפית ביער לוי אשכול שממנו נשקפים רחבי העמק ומפגש הגבולות.

אל תוותרו: סיור מודרך ברחוב המייסדים, הכולל סיפורי בתים.

הידעת? בראשיתה נקראה המושבה “מלחמיה”, אך ב-1921 שונה שמה למנחמיה על שם מנחם סמואל, אביו של הנציב העליון הרברט סמואל.

ראשון, שני ניתן לתאם ביקור מראש בשעות הבוקר והצהריים
      ביתר הימים ניתן לתאם רק לשעות אחר הצהריים