בית מורשת משטרת ישראל, בית שמש

הפוליגרף הראשון בישראל, אזיקים מתקופת הטורקים, שחזור זירת פשע מהעבר, פקודת המאסר המקורית של אייכמן ובמבי – רובוט מפרק פצצות. זהו רק חלק קטן מהמוצגים שתפגשו בבית מורשת משטרת ישראל.

למשטרת ישראל היה תפקיד מרכזי בכל האירועים המשמעותיים שהתרחשו במדינה מיום הקמתה עד היום. באביב 2015 נחנך באזור התעשייה של בית שמש בית מורשת משטרת ישראל, המתאר את תולדות הארגון המהווה חלק בלתי נפרד מחיי המדינה והחברה.

כאן יוצג בפניכם סיפורה של המשטרה, החל בארגוני השמירה העברית של שלהי התקופה העות’מאנית ומשטרת המנדט, דרך הקמת משטרת ישראל ופעילותה לאורך השנים וכלה בתפקידיה של המשטרה כיום. מורשת המשטרה מובאת בהקשר הרחב של תולדות מדינת ישראל והיישוב שקדם לה, בדגש על האתגרים שניצבו בפני המשטרה במהלך השנים ובעת האירועים המרכזיים שבהם נטלה חלק.

במתחם, הכולל אתר הנצחה לשוטרים שנפלו במילוי תפקידים, תיחשפו לפריטים היסטוריים ייחודיים, לצד מיצגי מולטימדיה מתקדמים והדרכה איכותית, בהתאמה לאוכלוסיית המבקרים. ההיסטוריה המשטרתית מוצגת דרך הולוגרמות, סרטים, תעודות ומסמכים מקוריים, תצלומים, משחקי טריוויה ועוד. במקום נערכים ימי עיון וכנסים בנושאי אכיפת חוק, שמירה על הסדר הציבורי וביטחון פנים, הרצאות בנושא תולדות השיטור בארץ וסיורים מודרכים לקבוצות.

אל תוותרו: הסרטון המוקרן בסוף הסיור, המצולם כסרט מתח מלהיב.

במיוחד לילדים: הקטנים מוזמנים להצטלם בכלי רכב משטרתיים מתקופות שונות, עם כובעי שוטרים.

הידעת? כחלק משיפור השירות המשטרתי לאזרח, נפות המשטרה בתל אביב בעבר חולקו למקופים: יחידות שטח קטנות שעליהן היה אחראי שוטר קבוע שהכיר בהן כל פינה. לרשותו עמדו מכשירי טלפון מיוחדים שהוצבו בשטח, בתוך קופסאות נעולות.

בית מורשת משטרת ישראל, שדרות ורג'יניה 1, בית שמש

ימי ו' (לקבוצות בלבד, בתיאום מראש)