הצריף בחצרים – מעץ בודד לגן פורח

ספטמבר 1947. רות קרן, חברת קיבוץ חצרים שהוקם כשנה קודם לכן, כורעת מעל צינור. מצינור זה בוקעים המים שהגיעו לראשונה בקו שהוביל מניר עם, דרך משמר הנגב, עד לחצרים. פניה זוהרות. השמחה ניכרת בעיניה. מהתצלום הנושן המתעד את האירוע המרגש תוכלו להתרשם ב”הצריף בחצרים – מעץ בודד לגן פורח”.

באמצעות מגוון סרטונים, תצלומים, מסמכים ופריטים ייחשפו המבקרים במקום לתולדותיו של קיבוץ חצרים, שנמנה עם 11 נקודות ההתיישבות שעלו לקרקע באזור הנגב במוצאי יום כיפור, 6 באוקטובר 1946.

נושא המים הוא אחת הסוגיות המהותיות המייחדות את חצרים: ראשיתו במחסור משווע במים, המשכו בהתמודדות עם מים מליחים ושיאו בימינו אנו, שבהם מייצא הקיבוץ טפטפות מים לרחבי העולם.

המוזיאון הוא מעין כמוסת זמן שבה דרים יחדיו תצלומים, סרטים ופריטים נושנים – ממחברות נושנות ועד אסימונים שחולקו לחברי הקיבוץ.

כל אלו מוצגים בחינניות על גבי מדפים תלויים ומחולקים לפי נושאים: תחבורה, תקשורת, מגורים ועוד.

אל תוותרו: מומלץ לשלב בביקור סיור תיירותי בקיבוץ – במפעל “נטפים” ובענף גידול החוחובה ומיצוי השמן.

במיוחד לילדים: מעבר למפגש עם פריטים נושנים, הילדים יתענגו על איורי הקומיקס המודרניים, המתארים בחן את הווי הקיבוץ.

הידעת? במלחמת העצמאות הקיבוץ היה נתון במצור, והקשר עימו נשמר באמצעות מכשיר אלחוט ומטוס קל שהוביל אליו אספקה חיונית.

עברית, אנגלית, ספרדית

שעות פתיחה - בתיאום מראש