מוזיאון האצ"ל בית ז'בוטינסקי, תל אביב-יפו

גם בעיר השוקקת, המקדשת את תרבות הבילוי והחיים הטובים מסתתרות פה ושם פיסות היסטוריה מרתקות המאפשרות הצצה אל זמנים אחרים, מלאי עניין, מוזיאון האצ”ל שוכן בבית ז’בוטינסקי ופועל מאז 1991 במסגרת יחידת המוזיאונים במשרד הביטחון. הוא מציג את סיפורו של הארגון הצבאי הלאומי בארץ ישראל מיום הקמתו, באפריל 1931, עד פירוקו ושילוב לוחמיו בצבא ההגנה לישראל, עם הקמת הצבא. הביקור במקום יפגיש אתכם עם אוסף מרשים של מסמכים היסטוריים, וכן עם אמצעי לחימה במחתרת, דגמים, מידע על תולדות האצ”ל במשך 17 שנות קיומו ועוד. במוזיאון יש אגף מעניין המוקדש למחנות המעצר בארץ ישראל ובחו”ל.

*המוזיאון שייך ליחידת המוזיאונים של משרד הביטחון.

לשמיעת פודקאסט על מוזיאון האצ”ל לחצו: חלק א’: האצ”ל – תחכום ותעוזה | חלק ב’-האצ”ל והפריצה מכלא עכו

לקהל הרחב: מוצעים סיורים מודרכים ליחידים ולקבוצות ומגוון תוכניות לסיורים ולימי עיון המתאימות לתלמידים, לחיילים, לעולים חדשים, לתיירים ולאנשי כוחות הביטחון. לאחרונה מתמקד המוזיאון ביצירת חוויות ביקור המתמקדת בחיים במחתרת, כדי להדגים את הקשיים שחוו לוחמי האצ”ל.

לילדים: תכנית העשרה, סיורים מודרכים וסרטים המיועדים לבני נוער.

הידעת? במקום מוקרן סרט מקורי על האצ”ל, שהוקרן בארצות הברית לפני קום המדינה כדי לגייס כספים למאבק.