מוזיאון החאן, חדרה

הח’אן ההיסטורי הינו אתר מורשת לאומי שנפתח כמוזיאון מוכר בשנת 1982, ומציג את תולדותיה של חדרה משנת הקמתה כמושבה (1891) ועד הפיכתה לעיר (1952). מבנה הח’אן נרכש בשנת 1891 עם אדמות חדרה, על ידי ארבע אגודות מיישבות של חובבי ציון ממזרח אירופה. מבנה הכורכר המרשים אשר הוקם באמצע המאה ה-19, שימש במקורו בית חווה חקלאית עות’מאנית. שש שנים שימש המבנה למגורים זמניים לראשוני חדרה, תוך התמודדות עם השלטון התורכי, תנאי סביבה קשים ובעיקר, עם מחלת המלריה.

מה באתר: מ-26 חדרי המבנים המקוריים נותרו כיום 11 בלבד, והם משמשים לתערוכות קבע מרתקות המציגות את תולדותיה של חדרה – ממושבה לעיר, לארכיון ההיסטורי של העיר, לספרייה ולפעילות התרבותית והחינוכית של המוזיאון.

לקהל הרחב: מערך החינוך של המוזיאון מגוון ומותאם לכל המבקרים מכל הגילאים. הביקור במוזיאון כולל סיור מומחז המציג דמויות מהעבר ומביא את סיפורם, אומץ ליבם ונחישותם של המייסדים.

חדש במוזיאון: מציאות רבודה – בעקבות אוצר הח’אן. מסע בזמן בעקבות אוצר ה”הח’אן” באמצעות מציאות רבודה. חוויה אינטראקטיבית חדשנית. במהלך הפעילות כל מספר משתתפים מקבלים אייפד באמצעותו יעברו מסע, בו ייקחו חלק פעיל ומהנה בסיפור ההיסטורי של חדרה. המסע כולל חידון, רמזים, מציאת סימנים ברחבי המוזיאון ומשחקים אינטראקטיביים. לבסוף, כל מי שהצליח לסיים את כל שלבי המסע ברחבי המוזיאון מגיע לאוצר ה”ח’אן”.

מוזיאון החאן, רחוב הגיבורים 74, חדרה

עברית, אנגלית, רוסית, צרפתית, ספרדית