מוזיאון לאמנות יהודית היכל שלמה, ירושלים

בלב ירושלים, על שדרת הלאום ההיסטורית, נבנה ב-1958 היכל שלמה – מבנה רב רושם הצופה אל העיר העתיקה, אל העיר החדשה, וכן אל הרי יהודה וסְפר המדבר. אך הנוף החיצוני הוא רק חלק מהעושר הוויזואלי של מתחם מיוחד זה.

בבניין זה שוכן המוזיאון לאמנות יהודית שבו מוצגות תערוכות קבע ותערוכות מתחלפות המתבססות על אוסף עשיר של פריטים מתחומי מורשת, יודאיקה ותרבות יהודית-ישראלית. אוסף המוזיאון נחשב לאחד מאוספי היודאיקה החשובים בעולם, והוא מכיל פריטים מימי בית שני עד ימינו, ממגזרים ומקהילות ברחבי העולם.

מלבד הסיור במוזיאון תוכלו גם להתרשם מבית כנסת הרמח”ל, עם ארון קודש ובימה מהמאה ה-18 מאיטליה, ולסייר בגלריית המבואה המציגה תערוכות מתחלפות של אמנות ישראלית עכשווית.

המוזיאון מקיים מגוון פעילויות העשרה, לימוד וחוויה שבהן אפשר לשלב בין היתר סיור בשילוב שחקן, סדנאות יצירה, מפגש עם סופר סת”ם ועוד. הפעילויות מיועדות למנעד רחב של קהלי יעד ולגילאים שונים.

במקום נמצאת לשכתו המקורית של הרב הראשי האשכנזי, הרב יצחק אייזיק הלוי הרצוג שהועתקה מביתו לאחר פטירתו. הרב, סבו של יצחק הרצוג, היה מיוזמי הקמת היכל שלמה.

אל תוותרו: מגג הבניין תזכו לתצפית נוף פנורמית עוצרת נשימה על ירושלים וסביבתה.

במיוחד לילדים: מלבד סיורים מותאמי גיל, אפשר להזמין הדרכה המותאמת לחינוך המיוחד.

הידעת? בניין היכל שלמה תוכנן על- ידי האדריכל ד”ר אלכסנדר פרידמן (1987-1905), שתכנן בירושלים גם את בית הכנסת הגדול, את בית הכנסת ישורון ואת מוזיאון האסלאם.

מוזיאון לאמנות יהודית היכל שלמה, רחוב המלך ג'ורג' 58, ירושלים

• הערות:

מומלץ לברר שעות פעילות לפני ההגעה. סיורים לקבוצות, גם מעבר לשעות הפתיחה ובימי שישי, בתיאום מראש בלבד